Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 87-75 μέσα στο ΣΕΦ, που γέμισε κόσμος από νωρίς. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας βγήκε χαρούμενος και μίλησε για την προσπάθεια όλων. Οι παίκτες έτρεξαν και υπερασπίστηκαν σκληρά, κάτι που έκανε τη διαφορά στο τέλος.
Λόγια μετά το ματς από τον Μπαρτζώκα
Στην flash interview, ο προπονητής είπε αμέσως για την άμυνα. «Η άμυνά μας στην τέταρτη περίοδο ήταν φανταστική. Τους αναγκάσαμε σε πολλά λάθη και σε δύσκολα σουτ. Νωρίτερα σούταραν πολύ καλά, εμείς όχι.
Κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη, δεν είναι εύκολο να κερδίσεις την Μπαρτσα, ειδικά όταν ο Πάντερ βάζει τόσο δύσκολα σουτ. Συγχαρητήρια στους παίκτες και στους φιλάθλους που μας στήριξαν ξανά.
Μας λείπουν ακόμα σημαντικοί παίκτες, έχουμε καλό ρόστερ. Ο Ταϊρίκ (Τζόουνς) ήταν εξαιρετικός και ο Κόρι (Τζόσεφ) ήταν πολύ καλός σήμερα. Έχασε κάποιες βολές λόγω της όχι τόσο καλής φυσικής του κατάστασης. Είμαι ευγνώμων για το ρόστερ που έχω».
Πιο αναλυτικά στη συνέντευξη Τύπου
Μετά το παιχνίδι, ο Μπαρτζώκας συνέχισε τις ευχαριστίες. «Πρώτα από όλα να πόυμε συγχαρητήρια στους παίκτες και τους φιλάθλους μας για ένα ακόμα σπουδαίο βράδυ για εμάς. Νομίζω ότι οι φίλαθλοί μας διασκέδασαν το παιχνίδι, το ένιωσα αυτό τόσο στο τελευταίο δεκάλεπτο, όσο και στο πρώτο ημίχρονο.
Ειδικά μετά τη χθεσινή βραδία και τη νίκη (σ.σ. του ποδοσφαίρου) στο Άμστερνταμ, ήταν δύο υπέροχα βράδια Τετάρτης και Πέμπτης για τον Ολυμπιακό.
Θεωρώ αυτή τη νίκη πάρα πολύ σπουδαία, γιατί η Μπαρτσελόνα είναι πολύ έμπειρη και σε εξαιρετική κατάσταση αυτή την περίοδο. Σούταραν με 45% στο τρίποντο και εμείς σουτάραμε με 25%, αλλά ήμασταν πολύ καλοί στα ριμπάουντ και τους αναγκάσαμε να κάνουν πάρα πολλά λάθη και ήμασταν κυριαρχικοί στην πρώτη και την τέταρτη περίοδο μέσω της άμυνάς μας.
Όποιος μπήκε μέσα θυσίασε τον εαυτό του για να βοηθήσει την ομάδα να κερδίσει. Απλά πρέπει να αποφύγουμε κάποια εύκολα λάθη. Αλλά ό,τι είναι. Κάθε νίκη είναι σημαντική και εμείς ανυπομονούμε για το επόμενο παιχνίδι. Συγχαρητήρια στους παίκτες».
Κάποιος ρώτησε για τους 22 πόντους από αιφνιδιασμό και αν μπορεί να γίνει βασικό όπλο. Ο Μπαρτζώκας απάντησε με σιγουριά. «Σαν ομάδα μπορεί να κάνει τα πάντα. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει παίκτες πολύ καλούς στο transition. Αν παίζουμε καλή άμυνα, προφανώς μας δίνεται η ευκαιρία να τρέξουμε στο transition. Είμαστε καλοί σε αυτό. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που είναι σπεσιαλίστες σε αυτό. Ο Γουόρντ, ο Βεζένκοφ, που είναι πολύ καλός στον αιφνιδιασμό ως ‘4’, αλλά και ο ΜακΚίσικ ή ο Ντόρσεϊ.
Απλά στην πίσω μεριά του γηπέδου πρέπει να είμαστε πολύ συμπαγείς, ώστε να μας δίνεται η δυνατότητα. Αν δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες στον αντίπαλο με επιθετικό ριμπάουντ, ή αν δεν είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, είναι δύσκολο να τρέξουμε. Αλλά επειδή η Μπάρτσα σετάρει πολύ την επίθεσή της και γενικά προσπαθεί να κοντρολάρει το ρυθμό του παιχνιδιού, μέσω της σετ επίθεσης, ήταν για εμάς ζητούμενο να παίξουμε με ταχύτητα.
Αν δείτε και τις δηλώσεις του, το είχαν πει και οι ίδιοι ότι ο Ολυμπιακός στο γήπεδό του παίζει και εκτελεί πιο γρήγορα. Νομίζω ότι γενικά είμαστε μια ομάδα που μπορεί να παίξει όλα τα είδη μπάσκετ με βάση το ρόστερ που έχουμε.
Νομίζω ότι χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες πίσω και κάποιοι παίκτες που είχαν μείνει αρκετό καιρό έξω, να έρθουν σε λίγο καλύτερο ρυθμό από αυτόν που είναι τώρα. Φυσικά χρειάζονται αγώνες και προπονήσεις. Γενικά είμαστε αισιόδοξοι».
Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό, παρόλο που λείπουν παίκτες. Ο προπονητής εξήγησε πώς το βλέπει αυτό. «Η γλώσσα του σώματος δείχνει αυτό που είναι. Αυτή τη στιγμή μία εξήγηση στους παίκτες είναι ότι η διοίκηση δεν μπορεί να αφήσει αυτή τη φετινή επένδυση να κινδυνεύει λόγω έλλειψης διαθεσιμότητας.
Ακόμη και σήμερα, δύο point-guard ήταν έξω και αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον Κόρι να παίξει και για εμένα έπαιξε και πολύ καλά με βάση του ότι είχε να παίξει 9 μήνες. Καταλαβαίνετε ότι η ένταση του παιχνιού είναι τελείως διαφορετική.
Από τη στιγμή λοιπόν που έχουμε ένα τόσο καλό ρόστερ, τόσο ακριβό θα έλεγε κανείς και ότι γενικά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ επενδύονται αυτά τα λεφτά που επενδύονται, η διοίκηση μας βοήθησε σε αυτό. Τώρα, όταν είναι όλοι εδώ… Αλλά ξέρετε ποτέ δεν είναι όλοι.
Ο Παπανικολάου τώρα μένει 10 μέρες έξω, οι άλλοι δύο point-guard είναι έξω. Στατιστικά σε κάθε παιχνίδι στην EuroLeague χάνει 2 με 3 παίκτες. Όχι εμείς, όλες οι ομάδες.
Οπότε το μεγαλύτερο ρόστερ σου δίνει δυνατότητα να έχεις λιγότερες βαθμολογικές απώλειες, αλλά ταυτόχρονα θεωρητικά πρέπει να το αποδεχθούν οι παίκτες γιατί μειώνεται ο χρόνος τους.
Για παράδειγμα και στη Εφές και στο προηγούμενο παιχνίδι ο Ντόντα ήταν εκπληκτικός. Σήμερα θέλαμε ένα πιο physical παιχνίδι και ο Ταϊρίκ ήταν καταλυτικός στο να πάρουμε το ματς, οπότε… »