Η Φενέρμπαχτσε πήρε άλλη μια νίκη στο Βελιγράδι, νικώντας την Παρτιζάν με 99-87. Οι Τούρκοι έφτασαν τις τέσσερις σερί επιτυχίες κάτω από τον Γιασικεβίτσιους και πλέον έχουν ρεκόρ 7-5 στην Ευρωλίγκα. Η Παρτιζάν πάλι, δέχτηκε έκτη ήττα στα επτά τελευταία ματς και μένει στο 4-8, ενώ την Τρίτη αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.
Απόψε η Μπασκόνια την πέρασε στον πίνακα, με ίδιο ρεκόρ αλλά καλύτερη διαφορά πόντων.
Η εκκίνηση που έκανε η Φενέρμπαχτσε
Ξεκίνησε ο αγώνας και η Φενέρμπαχτσε πήγε μπροστά με 14-0 μέσα στα πρώτα 4:38. Οι Σέρβοι δεν έβαζαν καλάθι, 0/7 σουτ, 0/2 βολές και δύο λάθη. Ο Στέρλινγκ Μπράουν σκόραρε το πρώτο τους καλάθι μετά από σχεδόν έξι λεπτά.
Ο Ταϊρίκ Τζόουνς έβαλε ενέργεια στην ομάδα του Ομπράντοβιτς, αλλά η Φενέρμπαχτσε έπαιξε μπάσκετ ομάδας και κράτησε τη διαφορά. Έφτασε στους 19 πόντους, 37-56, λίγο πριν το ημίχρονο. Τελείωσαν εκεί με 39-56, έχοντας 9/14 τρίποντα, και ο Μίκα Γιάντουνεν είχε 12 πόντους από 3/4 μακρινά.
Η αντίδραση της Παρτιζάν και το φινάλε
Στην τρίτη περίοδο ο Μπράουν πήρε μπρος με 11 πόντους και η Παρτιζάν πλησίασε στους έξι, 56-62. Η Φενέρμπαχτσε απάντησε αμέσως, φτάνοντας 56-68, και δεν κινδύνεψε ξανά. Η Παρτιζάν δεν βρήκε σταθερότητα, ενώ η πρωταθλήτρια Ευρώπης κράτησε ρυθμό.
Ο Γιάντουνεν έκλεισε με 19 πόντους από 4/5 τρίποντα. Ο Μπάλντγουιν έβαλε 15 με οκτώ ασίστ, ο Ταρίκ Μπιμπέροβιτς 14, ο Μπόνζι Κόλσον 12 και ο Μέλι 11 από 3/5 τρίποντα. Για τους ηττημένους, ο Μπράουν είχε 27 πόντους και ο Τζόουνς 18.
Τα δεκάλεπτα: 11-24, 39-56, 68-75, 87-99
Η στατιστική των ομάδων: