Επιβλητική εμφάνιση από την Παρτιζάν Βελιγραδίου στην αναμέτρηση του Μονακό, καθώς νίκησε με 86-69 τη ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, το βράδυ της Παρασκευής!
Αυτή η νίκη προστέθηκε στη λίστα των τελευταίων επιτυχιών της, καθώς ήταν η πέμπτη της στους έξι τελευταίους αγώνες, αποδεικνύοντας την αγωνιστική της άνοδο και την επιθυμία της για υψηλότερες θέσεις στη βαθμολογία.
Ο προπονητής Ζέλικο Ομπράντοβιτς, για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τον Σπανούλη στον ρόλο του coach, εδραίωσε την Παρτιζάν στο 14-12 και 7-6 εκτός έδρας, με τις προοπτικές της να φαίνονται ιδιαίτερα θετικές!
Ομπράντοβιτς και Σπανούλης μάλιστα αντάλλαξαν χειραψία, έπειτα από περίπου 15 χρόνια.
Αντίθετα, η Μονακό δεν κατάφερε να περιορίσει τους Σέρβους με την άμυνά της, ούτε να βρει τον ρυθμό της στην επίθεση, αφού τα ποσοστά της ήταν χαμηλά.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Μονακό αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Έλι Οκόμπο και Τζόρνταν Λόιντ, δύο σημαντικούς παίκτες που της λείπουν.
Η Παρτιζάν πήρε το προβάδισμα από την αρχή του αγώνα, με τον Στέρλινγκ Μπράουν να να ξεκινά εντυπωσιακά, σημειώνοντας 16 πόντους στα πρώτα 12 λεπτά. Η Παρτιζάν προηγήθηκε 33-22 και από εκείνη τη στιγμή, η νίκη της δεν αμφισβητήθηκε.
Εντούτοις, οι Μονεγάσκοι δεν τα έβαλαν κάτω, με τον Τζέιμς να προσπαθεί να τους κρατήσει κοντά και τον Νικ Καλάθη να μειώνει με τρίποντο στους 4 πόντους (60-64), ωστόσο η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε βάθος και πολλές επιλογές στον πάγκο.
Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αναδείχθηκε σε κορυφαίο της Παρτιζάν με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μπράντον Ντέιβις πρόσθεσε 15 από την πλευρά του. Πολύτιμοι συντελεστές επίσης οι Λούντμπεργκ και Ουάσινγκτον με 11 πόντους ο καθένας, και 10 ο Μπόνγκα.
Η Παρτιζάν, μάλιστα, αντέτεινε τη διαφορά της ήττας από τον πρώτο αγώνα, όπου η Μονακό είχε επικρατήσει με 79-74.
Με αυτή τη νίκη, η Μονακό έχει ρεκόρ 16-10 και 9-5 εντός έδρας.
Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας του με 14 πόντους, 6 ασίστ, 6 ριμπάουντ και αρκετές λαθών, ενώ ο Μάικ Τζέιμς πέτυχε 13 πόντους με 4/4 βολές αλλά τραυματίστηκε στα δίποντα (0/7). Ο Ντιάλο συνεισέφερε με 12 πόντους και ο Γιώργος Παπαγιάννης με 8 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 κοψίματα.
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 40-48, 55-62, 69-86
Δείτε την στατιστική των δύο ομάδων με ένα κλικ: