Μπαρτζώκας: Ψάχνουμε παίκτη υψηλού επιπέδου για τον Ολυμπιακό

Μπαρτζώκας: Ψάχνουμε παίκτη υψηλού επιπέδου για τον Ολυμπιακό

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, άνοιξε την καρδιά του στη media day χθες, μιλώντας για την αναζήτηση νέου παίκτη μετά τον Κίναν Έβανς και τον αυριανό αγώνα με την Παρί. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την πρωτοπόρο της EuroLeague στο ΣΕΦ, σε μια βραδιά που μπορεί να αλλάξει πολλά για την πορεία τους. Και βέβαια, δεν παρέλειψε να σχολιάσει τις φωνές για εκείνο το τελευταίο σουτ στο Μιλάνο.

Ψάχνει παίκτη, αλλά όχι βιαστικά

Δεν βιάζεται ο Μπαρτζώκας να κλείσει μεταγραφή, παρόλο που η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. “Δεν έχω την πολυτέλεια να σας πω ότι ψάχνουμε παίκτη με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ψάχνουμε έναν καλό παίκτη που να μπορεί να βρεθεί σε αυτό το επίπεδο. Μακάρι να έχει διαφορετικά στοιχεία από τους υπόλοιπους.

Αν δεν γνωρίζει το επίπεδο, θα χρειαστεί χρόνος για να το μάθει. Αν ήταν στο χέρι μου, θα τον είχα πάρει ήδη. Έκανα διαφορετικές προτάσεις, 5-6 συνολικά, που δεν προχώρησαν για διάφορους λόγους. Δεν είναι ότι δεν ήθελαν οι πρόεδροι, αλλά δεν ήταν εφικτό.

Δεν θα κάνουμε το μεγάλο λάθος να πάρουμε κάποιον απλώς για να ικανοποιήσουμε την κοινή γνώμη”. Και κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός συνεχίζει με αυτούς που έχει, ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες.

4903913_d9b66.jpg

Προκλήσεις απέναντι στην Παρί

Πρέπει να μείνουν ψύχραιμοι οι παίκτες του Ολυμπιακού μπροστά στην εκρηκτική επίθεση της Παρί, που σκοράρει όσο καμία άλλη στην EuroLeague. Ο Μπαρτζώκας προειδοποιεί για τον ρυθμό τους, ιδίως στα pick n roll όπου βγαίνουν πρώτοι σε πόντους. Ο Τίμτι Ζαν Ιφί, με 19 προσπάθειες σε μόλις 21 λεπτά, είναι ο κίνδυνος με κεφαλαία.

Χρειάζεται υπομονή στην επίθεση, έμφαση στα ριμπάουντ και λιγότερα λάθη – στα τελευταία ματς χάσαμε την μπάλα εύκολα. Αν δεν βάλουμε σωστά τις φάσεις, θα φύγουν στο ανοιχτό γήπεδο και θα μας τελειώσουν. Το μπάσκετ τους βγάζει μάτια, αλλά έχουν και τρύπες που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε, παρόλο που βελτιώθηκαν πολύ από πέρσι και έχασαν βασικούς.

Εκτός ο Σακόλας ΜακΚίσικ με ενοχλήσεις στον προσαγωγό από το ματς με την Αρμάνι. Ο Ντέρεκ Γουόρντ δοκιμάζεται σήμερα και μένει να δούμε, ενώ ο Φρενκ Νιλικίνα είναι έτοιμος να παίξει.

4903914_01714.jpg

Όσο για τις κακές γλώσσες μετά την ήττα στο Μιλάνο, εκεί που έδωσε την μπάλα στον Σάσα Βεζένκοφ για το τελευταίο σουτ. Ο Μπαρτζώκας γελάει με τις θεωρίες: “Το θέμα είναι από ποιον δέχεσαι κριτική. Έχουν γίνει, μου είπαν οι συνεργάτες μου, εκπομπές στο YouTube για το τι έπρεπε να κάνουμε στην τελευταία επίθεση.

Αν νομίζουν αυτοί που κάνουν εκπομπές ότι ξέρουν καλύτερα την ομάδα, είναι σεβαστό, δημοκρατία έχουμε, όλοι εκφράζουν τη γνώμη τους”. Σε μια σεζόν που ο Ολυμπιακός παλεύει για τα πλέι οφ, τέτοιες συζητήσεις φουντώνουν το κλίμα πριν από κάθε κρίσιμο ματς όπως αυτό με την Παρί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ