Σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό στην έδρα της Μπαρτσελόνα με σκορ 90-88, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αφιερώνει την επιτυχία στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.
Τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού στη flash interview:
“Κάναμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, παρά την τρίτη περίοδο όπου η Μπαρτσελόνα μας ανέτρεψε με 9 πόντους. Καταφέραμε όμως να επιστρέψουμε και να ελέγξουμε το παιχνίδι για το μεγαλύτερο μέρος του. Ο Πάντερ ανέλαβε δράση στο τέλος, κερδίζοντας πολλές βολές και διεκδικώντας τη νίκη.
Αξιοσημείωτη ήταν η προσφορά του Φουρνιέ στον χειρισμό του χρόνου, αποφεύγοντας να δώσει χώρο στη Μπαρτσελόνα για αντεπίθεση. Ήταν ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες αλλά και στους φιλάθλους μας, καθώς και στον Γουίλιαμς-Γκος που, αν και έπαιξε χωρίς σημαντικούς παίκτες όπως ο Γουόκαπ και ο Βιλντόσα, ήταν θαυμάσιος.”
Στη Συνέντευξη Τύπου, ο κόουτς υπογράμμισε:
“Ήταν ένα δύσκολο ματς τόσο για εμάς όσο κι για την Μπαρτσελόνα. Αμφότερες οι ομάδες παλεύουν για την καλύτερη δυνατή συγκομιδή. Πρόσφατα είχαμε τραυματισμούς στους Φουρνιέ, Φαλ και Βεζένκοφ, χωρίς τους Βιλντόσα και Γουόκαπ. Αν και προγραμματίζαμε να κερδίσουμε έναν αγώνα σε αυτή τη σειρά, η “refuse to lose” νοοτροπία μας μας οδήγησε σε αυτήν τη σημαντική νίκη. Η Μπαρτσελόνα επίσης έδειξε φιλοδοξία και πιθανώς άξιζε τη νίκη όσο κι εμείς.”
Για τη διαιτησία πρόσθεσε:
“Στην Ευρωλίγκα, κατά την τελευταία φάση ενός παιχνιδιού, είναι συχνό να μιλούν όλοι για τους διαιτητές. Εγώ δεν θεωρώ ότι η διαιτησία είχε λανθασμένες αποφάσεις, ήταν ισόπαλη. Ο Κέβιν Πάντερ κέρδισε βολές στις τελευταίες φάσεις, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι.”
Σχετικά με τη σημασία των Σάσα Βεζένκοφ και Εβάν Φουρνιέ:
“Πέρυσι ζήσαμε μια από τις καλύτερες χρονιές μας, φθάνοντας στο τρίτο διαδοχικό Final 4. Φέτος, με τους Βεζένκοφ και Φουρνιέ, έχουμε ακόμα περισσότερο ταλέντο και η λίγκα είναι πιο ανταγωνιστική από ποτέ. Είναι σημαντικό να κρατάμε τέτοιους παίκτες και να παίζουμε ομαδικά.”
Για τη στήριξη των φιλάθλων είπε:
“Όταν ήμασταν 9 πόντους πίσω, η ομάδα αντέδρασε και ξαναβρήκαμε τον ρυθμό μας γρήγορα. Οι οπαδοί μας προσφέρουν ανεκτίμητη στήριξη, το πάθος τους για τον Ολυμπιακό είναι προφανές και τους ευχαριστούμε για αυτό.”
Κλείνοντας, αφιέρωσε τη νίκη στους θυμάτων της Θύρας 7:
“Η 8η Φλεβάρη είναι μια ημέρα μνήμης για τα 21 παιδιά που χάθηκαν πριν από 44 χρόνια. Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στη μνήμη τους και στους πιστούς μας φιλάθλους.”