Η Μύκονος ανακοινώνει την απόκτηση του Νεοζηλανδού Μοχάβι Κινγκ

Η Μύκονος ανακοινώνει την απόκτηση του Νεοζηλανδού Μοχάβι Κινγκ

Η Μύκονος πήρε τον Νεοζηλανδό Μοχάβι Κινγκ για την ομάδα μπάσκετ. Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ φτάνει με εμπειρία από Αυστραλία και ΝΒΑ draft. Θα παίξει στο υπόλοιπο της σεζόν 2024/2025.

Στατιστικά από Κερνς Τάιπανς

Ο Κινγκ έπαιζε στους Κερνς Τάιπανς, όπου σε 22 ματς έβαλε κατά μέσο όρο 11,3 πόντους, πήρε 4,4 ριμπάουντ και έδωσε 1,5 ασίστ, παίζοντας 25,9 λεπτά κάθε φορά. Γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 2002 και έχει ύψος 1,95 μέτρα. Είναι διεθνής με την εθνική Νέας Ζηλανδίας.

Περάσματα από ΝΒΑ και Παναθηναϊκό

Επιλέχθηκε στο νούμερο 47 του NBA Draft 2023 από τους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ τα δικαιώματά του ανήκουν τώρα στους Νιου Ορλίνς Πέλικανς. Πριν, έπαιξε σε ομάδες όπως Αντελαΐντ 36ers, Σάουθλαντ Σαρκς, Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς και Ταουράνγκα Ουάι. Στη G-League πέρασε από Τζι-Λιγκ Άιγκναϊτ και Ιντιάνα Μαντ Αντς τα τελευταία δύο χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2024, μπήκε στη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού για φιλικό με την Παρτίζαν στο τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος στην Αυστραλία. Τώρα ενώνει δυνάμεις με τον Βαγγέλη Ζιάγκο στη Μύκονος Betsson για τη Stoiximan GBL.

Η ανακοίνωση της Μυκόνου με το βιογραφικό του νέου της παίκτη:

“Η Μύκονος Betsson ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά την έναρξη της συνεργασίας της με τον Μοχάβι Κινγκ.

Ο Μοχάβι Κινγκ (Mojave King) γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 2002, έχει ύψος 1,95 μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ-φόργουορντ.

Το νέο απόκτημα της ομάδας μας αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στους Κερνς Τάιπανς (Cairns Taipans), όπου σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα Αυστραλίας κατέγραψε κατά μέσο όρο 11,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ, σε 25,9 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.

Ο 23χρονος Νεοζηλανδός περιφερειακός, διεθνής με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, επιλέχθηκε στο Νο. 47 του 2023 NBA Draft από τους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ τα δικαιώματά του έχουν οι Νιου Ορλίνς Πέλικανς.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Αυστραλίας-Νέας Ζηλανδίας με τις ομάδες Αντελαΐντ 36ers, Σάουθλαντ Σαρκς, Νιου Ζίλαντ Μπρέικερς και Ταουράνγκα Ουάι. Επιπλέον, είχε θητείες στη G-League κατά τη διετία 2022–2024, με τους Τζι-Λιγκ Άιγκναϊτ και τους Ιντιάνα Μαντ Αντς.

Τον Σεπτέμβριο του 2025 συμπλήρωσε τη δωδεκάδα του Παναθηναϊκού για το φιλικό με την Παρτίζαν, στο πλαίσιο του τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», που διεξήχθη στην Αυστραλία.

Πλέον θα ενισχύσει την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στο υπόλοιπο της σεζόν 2025/2026 στη Stoiximan GBL.

Η Μύκονος Betsson καλωσορίζει τον Μοχάβι Κινγκ στην οικογένειά της και του εύχεται υγεία, δύναμη και πολλές επιτυχίες.”

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ