Αβδάλας: Φιλοδοξίες για Περιστέρι, Παναθηναϊκό και NBA

Αβδάλας: Φιλοδοξίες για Περιστέρι, Παναθηναϊκό και NBA

Ο Νεοκλής Αβδάλας, ένα από τα πλέον ελπιδοφόρα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ, ανοίγει την καρδιά του στο Man to Man Pοwered by Stoiximan και μιλά για όνειρα, ταπεινότητα και το παράδειγμα του Περιστερίου Domino’s.

Ο 19χρονος άσος αναφέρεται στην ταμπέλα του “μεγαλύτερου πρότζεκτ”, στους παίκτες που δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες, στη συνεργασία του με τον κόουτς Λιμνιάτη, καθώς και στα όνειρά του, που φτάνουν μέχρι το NBA και τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ταπεινότητα και σκληρή δουλειά

Για τον χαρακτηρισμό “μεγαλύτερο πρότζεκτ”: “Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Θέλω να παραμένω ταπεινός. Προσπαθώ να μην δίνω σημασία στα σχόλια, να δουλεύω σκληρά και να είμαι προσγειωμένος. Δεν πιστεύω στις ταμπέλες.”

Για τους παίκτες που δεν εκπλήρωσαν τις δυνατότητές τους: “Έχω ακούσει πολλές ιστορίες. Ο πατέρας μου, που είναι στον χώρο, μου έχει πει για πολλά ταλέντα που δεν έφτασαν εκεί που μπορούσαν. Αυτό είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμένα να δουλέψω και να πετύχω.”

Για το αν ένιωσε ποτέ υπεροψία: “Είναι πιθανό να χάσεις τον εαυτό σου. Πρέπει να είσαι ταπεινός, να μην καβαλάς το καλάμι, να προχωράς και να γίνεσαι καλύτερος.”

Η συμβολή των προπονητών και το παράδειγμα του Περιστερίου

Για την πρόοδο του τα τελευταία χρόνια: “Ο κόουτς Λιμνιάτης είναι ο ιδανικός προπονητής για εμένα. Με έχει βοηθήσει πολύ και μου έχει δώσει αυτοπεποίθηση. Έκανα τη σωστή επιλογή πηγαίνοντας στο Περιστέρι. Επίσης, στην Καρδίτσα έμαθα πολλά από τον κόουτς Παπανικολόπουλο.”

Για τη φιλοσοφία του Περιστερίου Domino’s: “Πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. Είναι θετικό που δίνονται ευκαιρίες σε εμένα, τον Ζούγρη και τον Σταυρακόπουλο.”

Όνειρα για το NBA και τον Παναθηναϊκό AKTOR

Για τα όνειρά του: “Έχω όνειρα, όπως όλα τα παιδιά. Το NBA είναι ένας στόχος, τόσο κοντινός όσο και μακρινός. Το ονειρευόμουν από μικρός και πιστεύω ότι είναι εφικτό. Επίσης, ονειρεύομαι να παίξω στον Παναθηναϊκό AKTOR.”

Για την Stoiximan Basket League (GBL): “Είναι ένα πολύ δυνατό και σκληρό πρωτάθλημα. Βελτιώνεται συνεχώς και φέρνει όλο και καλύτερους παίκτες. Είμαι πολύ χαρούμενος που αγωνίζομαι εδώ.”

Πρότυπα και συμβουλές ζωής

Για τον παίκτη που θαύμαζε: “Είχα τρέλα με τον Ντόντσιτς. Τον θεωρώ πρότυπο, όπως και τον πατέρα μου από μικρός.”

Για τις συμβουλές που ακολουθεί: “Να παίζω μπάσκετ γιατί το αγαπώ. Να μην χάσω την αγάπη μου για το άθλημα και να μην με παρασύρουν τα συναισθήματα και τα social media.”

Για τις θυσίες που έχει κάνει: “Οι θυσίες ήταν κυρίως της οικογένειάς μου, όταν έφυγα στα 13 μου από την Καλαμάτα για τον Παναθηναϊκό. Ήθελα να έρθω, το να παίξω στον Παναθηναϊκό ήταν όνειρο.”

Παρακολουθήστε το βίντεο με τη συνέντευξη του Νεοκλή Αβδάλα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ