ΑΕΚ-Ηρακλής και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός στις Κυριακάτικες αναμετρήσεις της GBL

ΑΕΚ-Ηρακλής και Πανιώνιος-Παναθηναϊκός στις Κυριακάτικες αναμετρήσεις της GBL

Η 22η αγωνιστική της GBL φτάνει στο φινάλε της Κυριακής με δύο ματς που κρατάνε σε αγωνία. Στις 13:00 η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ηρακλή στη Sunel Arena, ενώ στις 16:00 ο Πανιώνιος παίζει κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Γλυφάδα. Και τα δύο παιχνίδια μεταδίδονται ζωντανά από ΕΡΤ.

ΑΕΚ και Ηρακλής ψάχνουν ρυθμό στην Αθήνα

Η ΑΕΚ χάνει τελευταία στιγμή τον ΡαϊΚουάν Γκρέι εξαιτίας ενοχλήσεων στον προσαγωγό, και παίρνει τη θέση του ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας στην εξάδα ξένων. Ο Ηρακλής χωρίς τον Βασίλη Χρηστίδη ελπίζει για ανατροπή, παρόλο που στο πρώτο γύρο έχασε άσχημα με 82-61 στο Ιβανώφειο. Η ομάδα του Στέργιου Κουφάλη έχει ρεκόρ 14-5 και κάθεται τρίτη, ενώ ο Ηρακλής με 8-11 είναι ένατος – ένα ματς που μπορεί να δώσει ώθηση και στους δύο.

Διαιτητές στο ματς είναι ο Συμεών Συμεωνίδης, ο Αγραφιώτης και ο Λόρτος. Η ΑΕΚ θέλει να μείνει κοντά στην κορυφή, με την ομάδα να δείχνει σταθερή φέτος στην έδρα της.

Πανιώνιος εναντίον Παναθηναϊκού: Μάχη παραμονής και πρωταθλητισμού

Στη Γλυφάδα, ο Πανιώνιος με 5-14 ρεκόρ δίνει τα ρέστα του για να αποφύγει τον υποβιβασμό, και τώρα αντιμετωπίζει τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακτα. Ο Παναθηναϊκός με 16-4 έρχεται από εμφατική νίκη στον πρώτο γύρο, 110-66 στο ΟΑΚΑ, όπου ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έγραψε ιστορία με 12/19 τρίποντα και 40 πόντους. Πέρσι, οι “πράσινοι” κέρδισαν στην έδρα του Πανιωνίου με 85-83 χάρη σε τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει αργότερα την εξάδα ξένων του, κάτι που δείχνει προετοιμασία για τα playoffs. Διαιτητές εδώ ο Τσολάκος, ο Ζακεστίδης και η Κωνσταντινίδου, με το ματς να κρίνεται στο ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ. Οι κυανέρυθροι χρειάζονται νίκη για να πάρουν ανάσα.

Η αγωνιστική ξεκίνησε χθες με εκπλήξεις. Ο Κολοσσός πέρασε εύκολα από την Πάτρα, νικώντας τον Προμηθέα 76-98. Ο Άρης διέλυσε την Καρδίτσα με 78-55 και βλέπει τετράδα.

Η Μύκονος έσπασε τη γρουσουζιά στο Μαρούσι, κερδίζοντας 94-103 και τελειώνοντας το αρνητικό σερί. Το Περιστέρι πήρε μεγάλη νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, 75-70, χάρη σε καλάθια στα τελευταία λεπτά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ