Νίκος Γκάλης: Το ντεμπούτο με την φανέλα του Άρη πριν από 44 χρόνια (εικόνες)

Σαν σήμερα, το 1979, ο Νίκος Γκάλης ξεκίνησε την πορεία του στο ελληνικό μπάσκετ με την εμφάνισή του σε ένα παιχνίδι του Άρη ενάντια στον Ηρακλή!

Σήμερα, 44 χρόνια μετά, ο Νίκος Γκάλης αναπολεί την εν λόγω ημέρα μέσω της επίσημης σελίδας του:


ΓΚΑΛΗΣ 1979 80 1

“Σε εκείνο τον πρώτο αγώνα εναντίον της ομάδας του Ηρακλή, νομίζω ότι σκόραρα 30 πόντους, αλλά ήταν ένας δύσκολος αγώνας καθώς η μπάλα δεν μπαίνει στο καλάθι. Εκείνη τη μέρα, πολλοί είχαν αμφιβολίες για τις ικανότητές μου. Κάποιοι αναρωτιόντουσαν αν πραγματικά είμαι εγώ ο Νίκος Γκάλης που έλεγαν”, αναφέρει ο Γκάλης.

Ο γενικός αρχηγός της ομάδας τότε, ο Ανέστης Πεταλίδης, δεν άφησε τις αμφιβολίες αναπάντητες και είπε, “Προσέξτε καλά που φωνάζετε, γιατί θα ξαναφάτε τα λόγια σας την επόμενη φορά!”

Παρά τον αρχικό φόβο του, ο Νίκος Γκάλης τελικά απέδειξε την αξία του στον αγώνα. Ήταν η πρώτη του εμφάνιση μπροστά στον κόσμο του Άρη, προσπαθώντας να προσαρμοστεί σε διαφορετικούς κανονισμούς και να αποδείξει τις ικανότητές του.

Το παιχνίδι ΆρηςΗρακλής έληξε 79-78 με μια τάπα του νεοφερμένου Ελληνο-αμερικανού guard στον Σακελλαρίου!

Λίγο μετά, οι 30άρες και τα στατιστικά έγιναν συνήθεια με την φανέλα του Αυτοκράτορα.

allstarbasket.gr
Από αγώνα με τον Ολυμπιακό το 1979/80

Ο συμπαίκτης του Gangster Βαγγέλης Αλεξανδρής πείραζε τον Γκάλη, λέγοντάς του, “έβαλες 30 πόντους αλλά έχασες και πολλά σουτ “.  “Από πού τα έχασα όμως; “ αντιτίθεται ο Νίκος Γκάλης και όταν ο Αλεξανδρής του δείχνει τα σημεία της αστοχίας του, ο Nick the Greek βρίσκεται ανεκτίμητος.

“Πιστεύεις αλήθεια ότι θα τα ξαναχάσω;”

Η απάντησή του όλοι την γνωρίζουν, οι πράξεις ακολούθησαν ακριβώς όπως ο “προφήτης” Ανέστης Πεταλίδης είχε προβλέψει.

 

allstarbasket.gr
Το τεύχος… 4 του AllStar Basket στις 2 Δεκεμβρίου 2005

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ