Ένα φρέσκο ηλεκτρικό SUV ετοιμάζεται να μπει στις ευρωπαϊκές αγορές από την κινεζική Leapmotor, που ανήκει στον όμιλο Stellantis. Το Leapmotor B03X φέρνει compact μέγεθος αλλά και απίστευτη πρακτικότητα για την καθημερινότητα. Στην Κίνα το ξέρουν ως A10, και τώρα έρχεται εδώ με υποσχέσεις για άνεση και χαμηλή τιμή.
Διαστάσεις του είναι 4,27 μέτρα μήκος, 1,81 πλάτος και 1,64 ύψος – ιδανικό για πόλη και parking. Το design βασίζεται σε Tech-Nature Aesthetics 2.0, με απλές γραμμές, οροφή που δείχνει να αιωρείται, λεία πάντα και πλαστικά γύρω από το σώμα για προστασία. Οι ζάντες 18 ιντσών δίνουν μια μοντέρνα πινελιά.
Χώρος που ξαφνιάζει σε compact SUV
Το Leapmotor B03X ξεχωρίζει όχι τόσο στο look, αλλά στο πώς χωράει τα πάντα μέσα. Χρησιμοποιεί τεχνολογία CTC 2.0 Plus για να βάλει τη μπαταρία μέσα στο πλαίσιο, και έτσι εκμεταλλεύεται σχεδόν 90% του εσωτερικού. Με μεταξόνιο 2.605 χιλιοστών, οι επιβάτες κάθονται άνετα σαν σε μεγαλύτερο αμάξι – ιδανικό για οικογένειες.
Στο πορτμπαγκάζ βάζει έξτρα ράφι για 106 λίτρα παραπάνω, παρόμοιο με το MegaBox της Ford Puma. Τα πίσω καθίσματα γυρίζουν εύκολα, σαν τα Magic Seats της Honda, και φορτώνεις ό,τι ψηλό θες χωρίς πρόβλημα. Αυτό το κάνει super πρακτικό για αγορές ή ταξίδια.
Μπαταρία, οθόνες και τιμή που τραβάει
Μέσα, το ταμπλό κρατάει τα πράγματα απλά με οθόνη αφής 14,6 ιντσών και ψηφιακό cluster 8,8 ιντσών μπροστά. Κανένα υπερβολικό γκατζετάκι, απλά λειτουργικότητα.
Η μπαταρία 53 kWh δίνει αυτονομία 400 με 430 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP. Φορτίζει γρήγορα από 30% στο 80% σε 16 λεπτά – τέλειο για όσους τρέχουν. Η τιμή του Leapmotor B03X θα μείνει κάτω από 30.000 ευρώ, όπως και με άλλα μοντέλα της εταιρείας.
Θα το δούμε στους δρόμους προς τα τέλη του χρόνου. Η Leapmotor χτίζει φήμη στην Ευρώπη μέσα από συνεργασίες σαν αυτή με την Stellantis, και το B03X φαίνεται έτοιμο να ανταγωνιστεί τα καθιερωμένα ηλεκτρικά SUV.