Η Tata Motors βγάζει στην ινδική αγορά το ανανεωμένο Tata Punch, ένα μικρό SUV που ξεκινά από μόλις 5.150 ευρώ. Σε καιρούς που τα αυτοκίνητα κοστίζουν όλο και περισσότερο, αυτό το μοντέλο δείχνει πώς μπορείς να έχεις κάτι φρέσκο χωρίς να ξοδέψεις τρελά λεφτά. Η εταιρεία το παρουσίασε με facelift που το κάνει πιο μοντέρνο και πρακτικό για καθημερινή χρήση.
Νέος σχεδιασμός εμπνευσμένος από μεγαλύτερα μοντέλα
Το Punch παίρνει στοιχεία από το Harrier της Tata, ειδικά μπροστά με διαιρούμενους LED προβολείς και μεγάλο προφυλακτήρα σαν bull guard, που έχει πλαστική επένδυση και ασημί ποδιά. Πίσω, μια LED μπάρα συνδέει τα φώτα, ενώ έρχεται με ζάντες 16 ιντσών και τέσσερα χρώματα για να διαλέξεις.
Οι διαστάσεις μένουν compact: μήκος 3.827 χιλιοστά, απόσταση από το έδαφος 193 χιλιοστά και ικανότητα να περνάει νερό μέχρι 400 χιλιοστά. Αυτά βοηθάνε σε δύσκολους δρόμους, όπως αυτούς στην Ινδία με κακοτοπίες και βροχές.
Εσωτερικό με βασικά και πρακτικά gadgets
Μέσα, το Punch έχει απλή εμφάνιση αλλά με αναβαθμίσεις, όπως οθόνη infotainment 10,25 ιντσών δίπλα σε ψηφιακό ταμπλό 7 ιντσών πίσω από νέο τιμόνι δύο ακτίνων. Τα κουμπιά του κλιματισμού είναι ακόμα χειροκίνητα, και τα καθίσματα υφασμάτινα για άνεση.
Στον βασικό εξοπλισμό μπαίνουν κάμερα 360 μοιρών, ηλιοροφή, ασύρματη φόρτιση κι ένα ηχοσύστημα με οκτώ ηχεία, μαζί με έξι αερόσακους. Δεν έχει συστήματα βοήθειας οδήγησης, κάτι που το κάνει διαφορετικό από ευρωπαϊκά SUV.
Ο νέος turbo κινητήρας 1,2 λίτρων δίνει 120 ίππους και ζευγαρώνει μόνο με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων – τον βλέπουμε και στο Nexon. Παράλληλα, μένει ο ατμοσφαιρικός 1,2 λίτρων με 88 ίππους, και η έκδοση με βενζίνη και CNG τώρα έχει και αυτόματο.
Η τιμή ξεκινά από 5.100 ευρώ, ενώ η κορυφαία φτάνει τα 10.000. Στην Ελλάδα, με τέτοια λεφτά δύσκολα παίρνεις ούτε μεταχειρισμένο, αλλά στην Ινδία αυτό το SUV γίνεται επιλογή για πολλούς οδηγούς που ψάχνουν value for money.