Το Hyundai Tucson XRT παρουσιάστηκε από την κορεατική εταιρεία ως η πιο περιπετειώδης εκδοχή του νέου SUV, με τετρακίνηση στον βασικό εξοπλισμό και στοιχεία σχεδιασμένα να θυμίζουν όχημα που δεν φοβάται το χώμα. Η έκδοση έρχεται σχεδόν έναν μήνα μετά την αποκάλυψη της νέας γενιάς του Tucson, του μοντέλου που η Hyundai τοποθετεί απέναντι στα Kia Sportage και Mazda CX-5 στην κατηγορία των μεσαίων SUV.
Στο εμπρός μέρος, το XRT ξεχωρίζει με τη διαιρούμενη ορθογώνια μάσκα, πιο επιβλητική από εκείνη της στάνταρ έκδοσης. Η Hyundai προσθέτει μια ογκώδη ποδιά προστασίας στο κάτω μέρος, ενώ γύρω από τους θόλους των τροχών τοποθετούνται μαύρα γαρνιρίσματα. Τα πρόσθετα στοιχεία του αμαξώματος, σύμφωνα με την εταιρεία, χρησιμοποιούν μοτίβο εμπνευσμένο από το σφυρήλατο ανθρακονήμα, πάνω από τα μαύρα πλαστικά φινιρίσματα.
Πίσω, υπάρχουν νέος προφυλακτήρας και δεύτερη ποδιά προστασίας, και τα δύο ειδικά για αυτή την έκδοση. Στο εσωτερικό, η Hyundai έχει βάλει προστατευτικά πατάκια και στις δύο σειρές καθισμάτων.
Δεν είναι σκληροπυρηνικό off-roader
Εδώ ακριβώς βρίσκεται το νόημα του XRT. Η Hyundai δεν το παρουσιάζει ως ένα ασυμβίβαστο όχημα για δύσκολες αναρριχήσεις. Πρόκειται για μια πιο «σκληρή» σε εμφάνιση εκδοχή του Tucson, για αγοραστές που θέλουν ένα SUV ικανό να βγει από έναν λασπωμένο δασικό δρόμο χωρίς ζημιά, χωρίς όμως να χρειάζεται να πάνε σε έναν πραγματικό ειδικό των εκτός δρόμου διαδρομών.
Το νέο Tucson, παρότι δείχνει πιο γωνιακό από ποτέ, είναι ταυτόχρονα η πιο αεροδυναμικά αποδοτική εκδοχή του μοντέλου. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας πέφτει από 0,33 σε 0,30, με τη βοήθεια ενεργών αεροφρακτών, αεροδυναμικά βελτιστοποιημένων τροχών και ενός νέα σχεδιασμένου σπόιλερ οροφής.
Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, το νέο Tucson είναι 60 χιλιοστά μακρύτερο, 40 χιλιοστά φαρδύτερο και το μεταξόνιό του έχει αυξηθεί κατά 30 χιλιοστά. Ο χώρος για το κεφάλι των πίσω επιβατών μεγάλωσε κατά 29 χιλιοστά, ενώ το άνοιγμα των πίσω θυρών πήγε από 73 σε 83 μοίρες.
Η διάθεση του νέου Tucson στην αγορά της Κορέας ξεκινά τον επόμενο μήνα, με τις τιμές να ανακοινώνονται τον Οκτώβριο.






