Έρχεται νωρίτερα στην κυκλοφορία τμήμα του Ε65: Νέα δεδομένα για τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας!
Πρόοδος στο βόρειο τμήμα του Ε65: Παράδοση τμήματος σε πρώιμο στάδιο
Οι εργασίες στο βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ενώ η πλήρης λειτουργία του άξονα αναμένεται τον Απρίλιο του 2026, υπάρχει η πιθανότητα ένα σημαντικό κομμάτι, από την Καλαμπάκα έως και μετά τη Μουργκάνη, να τεθεί σε χρήση νωρίτερα. Αυτό οφείλεται στην ολοκλήρωση των ασφαλτοστρώσεων, ενώ απομένουν μόνο εργασίες διαγράμμισης και κάποιες μικρότερες παρεμβάσεις.
Η συνολική πρόοδος του βόρειου τμήματος, που συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία Οδό στα Γρεβενά, έχει ξεπεράσει το 70,86%. Το τμήμα Τρίκαλα-Καλαμπάκα λειτουργεί ήδη από τον Απρίλιο του 2024, σε συνδυασμό με το τμήμα Λαμία-Τρίκαλα.
Οι εργασίες είναι σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με τις σήραγγες να αγγίζουν το 98,33% ολοκλήρωσης, τις γέφυρες το 95,48% και τα χωματουργικά το 82,79%. Τα ασφαλτικά έργα έχουν φτάσει στο 43,26%.
Βασικά χαρακτηριστικά του βόρειου τμήματος
- Συνολικό μήκος: 70,5 χλμ.
- 2 Σήραγγες (στο 137ο χλμ & στο 176ο χλμ.)
- 23 Γέφυρες
- 14 Άνω & 40 Κάτω Διαβάσεις
- 3 αμφίπλευροι Χώροι Στάθμευσης & Ανάπαυσης (Parking & WC)
- 89 Κιβωτοειδείς Οχετοί και Διαβάσεις Πανίδας
- 6 Ανισόπεδοι Κόμβοι (Βασιλικής, Καλαμπάκας, Γρεβενών, Οξύνειας, Αγιόφυλλου-Καρπερού και Εγνατίας)
- 2 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Ράξα Τρικάλων, Αγιόφυλλο – Καρπερό)
- 1 Μετωπικός Σταθμός Διοδίων και 2 Πλευρικοί Σταθμοί Διοδίων
- 2 Κέντρα Ελέγχου & Συντήρησης (Τρικάλων, Αγιόφυλλου – Καρπερού)
- 1 Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας & 1 Κέντρο Ελέγχου Σηράγγω
Ο Ε65: Ένας αυτοκινητόδρομος στρατηγικής σημασίας
Η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος θα δώσει την τελική του μορφή στον Ε65, έναν αυτοκινητόδρομο συνολικού μήκους 181,5 χλμ. που συνδέει την Ανατολική με τη Δυτική Ελλάδα. Ο άξονας αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας και αποτελεί μέρος των διευρωπαϊκών δικτύων μεταφορών.
Ο Ε65 είναι ο τρίτος σημαντικός κάθετος άξονας στην ηπειρωτική Ελλάδα, συμπληρώνοντας την Ιόνια Οδό στα δυτικά και τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη στα ανατολικά.
Με την ολοκλήρωσή του, οι χρόνοι ταξιδιού θα μειωθούν σημαντικά. Το ταξίδι Λαμία-Εγνατία Οδός θα διαρκεί μόλις 1 ώρα και 45 λεπτά (από 3 ώρες και 15 λεπτά σήμερα). Το Αθήνα-Γρεβενά και Αθήνα-Μέτσοβο θα χρειάζονται περίπου 4 ώρες, ενώ το Αθήνα-Καστοριά 4 ώρες και 35 λεπτά και το Αθήνα-Κοζάνη 4 ώρες και 30 λεπτά.
Επιπλέον, θα επιτευχθεί ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το λιμάνι του Βόλου. Το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Δυτικά Βαλκάνια θα συρρικνωθεί κατά περίπου 2 ώρες.