Ντέσερς επέστρεψε και με γκολ στο 94′ χάρισε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό

Ντέσερς επέστρεψε και με γκολ στο 94′ χάρισε την πρόκριση στον Παναθηναϊκό

Οκτώ μήνες έλειψε ο Σίριλ Ντέσερς από τους αγωνιστικούς χώρους, από τις 14 Δεκεμβρίου του 2025. Όταν επιτέλους επέστρεψε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, στη ρεβάνς με την ΤΣΣΚΑ 1948 στη Σόφια, δεν χρειάστηκε πολύ για να θυμίσει σε όλους γιατί αποκτήθηκε: πέρασε ως αλλαγή στο 65ο λεπτό και στο 94′ της παράτασης βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας στους «πράσινους» το 2-1 και την πρόκριση στα playoffs του Conference League.

Οι αριθμοί του, μάλιστα, δείχνουν συνέπεια κι όχι μεμονωμένη έμπνευση. Σε 432 λεπτά συμμετοχής με το τριφύλλι μετρά 6 γκολ και ένα κερδισμένο πέναλτι, δηλαδή άμεση συμμετοχή σε τέρμα ανά 61 λεπτά. Η παραγωγή του απλώνεται σε όλα τα μέτωπα: από το γκολ κόντρα στην Athens Kallithea και το τέρμα στο 1-1 με τον Ολυμπιακό για τη Super League, μέχρι το εύστοχο πλασέ στη νίκη με τον Βόλο και τα δύο γκολ κόντρα στη Χράντετς Κράλοβε στην Τσεχία, όταν ο ίδιος κέρδισε και εκτέλεσε το πέναλτι.

Το βιογραφικό του στη διοργάνωση επιβεβαιώνει τη σχέση του με τα δίχτυα: στο Conference League συνολικά μετρά 13 γκολ, με τα δέκα από αυτά να τα έχει σημειώσει τη σεζόν 2021-22 με τη Φέγενορντ.

Ο ίδιος, πάντως, κρατά χαμηλούς τόνους. «Τα έδωσα όλα για την ομάδα», είπε μετά το ματς στη Βουλγαρία, επισημαίνοντας πως «χρειάζομαι μερικές εβδομάδες για να φτάσω στο καλύτερό μου επίπεδο». Η πίεση της πρόκρισης στη League Phase, πρόσθεσε στη συνέντευξη Τύπου πριν από τη Χράντετς, πρέπει να μετατραπεί σε κίνητρο ώστε η ομάδα να εμφανιστεί πιο υπεύθυνη και σταθερή στα κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς. Λίγος χρόνος ακόμα για να τον δούμε στο 100%. Τα λεπτά που παίρνει, όμως, είναι αρκετά για να ανοίγει λογαριασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ