Ο Γιάννης Νικοπολίδης, γιος του παλαίμαχου διεθνούς τερματοφύλακα Αντώνη, υπέγραψε συμβόλαιο με τον Αστέρα AKTOR έως το καλοκαίρι του 2028. Δεν θα τον δούμε όμως στην πρώτη ομάδα των Αρκάδων – εντάσσεται στη δεύτερη ομάδα, που αγωνίζεται στη Super League 2.
Ο 25χρονος πορτιέρε έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή, όπου αγωνίστηκε ως δανεικός την περασμένη σεζόν. Είχε προηγηθεί η λύση της συνεργασίας του με την Κηφισιά, η οποία τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στην κατάκτηση του τίτλου στη Super League 2 την περίοδο 2024/25. Στην Κηφισιά μέτρησε 16 συμμετοχές, με 5 καθαρές εστίες και 16 γκολ παθητικό.
Από το Georgetown στο MLS και πίσω στην Ελλάδα
Γεννημένος το 2000, ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού. Σε ηλικία 18 ετών μετακόμισε στις ΗΠΑ για σπουδές στο Georgetown University, κατακτώντας το κολεγιακό πρωτάθλημα. Το 2022 οι New York Red Bulls τον επέλεξαν στο Νο71 του MLS Draft – αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα τους σε 15 ματς του USL Championship.
Επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας. Ακολούθησε η Κηφισιά, με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στη Super League 1. Πέρσι δόθηκε δανεικός στον Ηρακλή, για να καλύψει το κενό που άφησε ο σοβαρός τραυματισμός του Στέφανου Σουλούκου. «Καλωσορίζουμε τον Γιάννη στην οικογένεια του ASTERAS AKTOR και τού ευχόμαστε καλή επιτυχία», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.