Το Ψυχικό πήρε άνετη νίκη με 88-69 απέναντι στο Λαύριο, χθες βράδυ στη 10η αγωνιστική της Elite League. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα έδειξε δυνατή άμυνα από νωρίς και κράτησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος. Σε μια σεζόν με αγώνες που παίζονται κομμάτι-κομμάτι, αυτός εδώ ήταν ο έκτος από τους οκτώ.
Με αυτή τη νίκη, το Ψυχικό ανεβαίνει στο 7-3 και ισοβαθμεί με τη Μεγαρίδα στην τέταρτη θέση, έχοντας τρεις σερί επιτυχίες. Το Λαύριο πέφτει στο 4-6, δέχεται δεύτερη ήττα στα πόδια μετά από τρεις νίκες. Οι επόμενοι αγώνες; Μεθαύριο το Δάφνη-Παπάγος και στις 10 Δεκεμβρίου το ΑΓΕΧ-Βίκος Ιωαννίνων.
Κυριαρχία στα ριμπάουντ και απουσίες
Οι γηπεδούχοι μάζεψαν 52 ριμπάουντ, ενώ οι φιλοξενούμενοι μόλις 31 – μεγάλη διαφορά που έκανε το παιχνίδι εύκολο. Το Ψυχικό έπαιξε χωρίς τον τραυματία Μηνά Παπαγιάννη, αλλά βρήκε λύσεις από παντού. Ο Γιάννης Στρέμπας, ο Θανάσης Μαρτινάκος και η Φωτεινή Σιδέρης έδωσαν πάσα για τη Γρίβα ως διαιτητές.
Πρωταγωνιστές και σκορ
Ο Τζόρνταν Χέντερσον έκανε μεγάλη δουλειά με 20 πόντους για το Ψυχικό. Ο Σαχάντα Γουέλς έφτασε κοντά στο τριπλ-νταμπλ, με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Ο Ηλίας Θεοδώρου πρόσθεσε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Τάσος Αντωνάκης 12 πόντους με 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Θωμάς Ζορμπάς έβαλε 11 πόντους και πήρε 9 ριμπάουντ.
Στο Λαύριο, ο Ντακότα Λεφιού ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, 5 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Μανώλης Ματαλιωτάκης ακολούθησε με 13 πόντους. Το ματς κρίθηκε νωρίς, με τα δεκάλεπτα να δείχνουν ξεκάθαρη εικόνα.
Τα δεκάλεπτα: 23-16, 44-42, 69-61, 88-69
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Γκόλαντας 8, Κουκάς, Μπουρνελές, Χέντερσον 20 (4), Δήμου, Αντωνάκης 12 (2), Καρράς 4, Γουέλς 15 (1), Ζορμπάς 11, Δημάκος 3 (1), Θεοδώρου 15 (3)
Λαύριο (Συμεωνίδης): Μακαρατζής 6 (1), Άντερσον 6, Παναγιωτόπουλος 1, Στασινός 5 (1), Σιγάλας, Προίσκος 7 (2), Τόλιας 8 (1), Καματερός, Καλόγηρος 4, Ματαλιωτάκης 13 (1), Λεφιού 17 (2), Μουτάφης 2
Τα highlights της αναμέτρησης:
{https://exchange.glomex.com/video/v-den1sv6i36fd?integrationId=40599z1skli3nleq}
H photo gallery: