Η ελληνική σκυτάλη 4Χ100 Μικτή mixed κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κ23 στη Σλοβακία, επιβεβαιώνοντας την άνοδο του ελληνικού κολυμβητικού επιπέδου.
Λεπτομέρειες της επιτυχημένης εμφάνισης της ελληνικής 4Χ100 μικτής mixed
Η ομάδα των Απόστολου Σίσκου, Μάριου-Θόδωρου Ζαφειρόπουλου, Γεωργίας Δαμασιώτη και Άννας-Αυγούστας Βλάχου ολοκλήρωσε τον τελικό σε χρόνο 3:48.54, βελτιώνοντας το προηγούμενο ρεκόρ της διοργάνωσης (3:52.00) σε έναν εξαιρετικά συναρπαστικό αγώνα.
Ανταγωνισμός και κατάταξη
Στον αγώνα αυτό, που ανέδειξε το υψηλό επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Κ23, η Πολωνία κατέλαβε την 1η θέση με 3:48.25 και η Μεγάλη Βρετανία ακολούθησε δεύτερη με 3:48.27, ενώ η Ελλάδα ανέβηκε στο βάθρο με την καλύτερη μέχρι σήμερα εμφάνιση της.
Η διάκριση αυτή καταγράφεται ως ένα από τα πλέον ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τις ελληνικές σκυταλοδρομίες μικτής mixed, ενισχύοντας την τεχνογνωσία και τη στρατηγική για μελλοντικές διεθνείς διοργανώσεις.