Κατερίνα Πλουμιδάκη: Εξομολογείται την απαιτητική πορεία αποκατάστασης της εμφάνισης και της λειτουργικότητας του προσώπου της
Η Κατερίνα Πλουμιδάκη, γνωστή συγγραφέας και προσωπικότητα στα μέσα ενημέρωσης, αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή «Super Κατερίνα» τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει λόγω των πολλών χειρουργικών επεμβάσεων που έχει υποβληθεί. Ξεκινώντας μια προσωπική πορεία 30 ετών, η Πλουμιδάκη αναφέρθηκε στην απόφασή της να χρησιμοποιήσει συνθετικό κολλαγόνο στα χείλη της, κάτι που τελικά οδήγησε σε σοβαρές επιπλοκές και αλλοιώσεις στην εικόνα της.
«Έχω υποβληθεί σε 12 χειρουργεία για να επανορθώσω την εμφάνιση του προσώπου μου, και ξεκίνησα αυτή την επίπονη διαδικασία τον Ιούλιο του 2021. Η χρονικότητα των επεμβάσεων είναι περίπου μία κάθε 1-1,5 μήνα, ανάλογα με την εξέλιξη της επούλωσης», δήλωσε η Πλουμιδάκη. Από τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει αυτή την παρέμβαση, ένιωθε μια σταθερή βελτίωση για σχεδόν δύο δεκαετίες, όμως τα τελευταία 10 χρόνια, τα προβλήματα άρχισαν να εμφανίζονται.
Περιγράφει τις οδυνηρές επιπλοκές που υπήρξαν λόγω του συνθετικού κολλαγόνου, λέγοντας: «Μου δημιούργησε κοκκιώματα, τα οποία μετέφεραν το κολλαγόνο στην άνω περιοχή του χείλους, προκαλώντας παραμορφώσεις». Είναι χαρακτηριστικό ότι η Κατερίνα αναφέρει ότι έχασε πλήρως τη λειτουργικότητα του προσώπου της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γελάσει ή να εκφραστεί φυσιολογικά: «Η ουλή στη μέση του προσώπου μου επηρεάζει τη δυνατότητά μου να ανοίγω το στόμα», εξήγησε.
Τονίζει ότι τον τελευταίο καιρό έχει ξεκινήσει ενέσεις βλαστοκυττάρων, αν και η πορεία προς την αποκατάσταση είναι πολύ αργή και απαιτητική. «Εδώ και 3,5 χρόνια προσπαθώ συστηματικά να επαναφέρω την εικόνα και την ευεξία μου. Οι υπομονετικές προσπάθειες συνεχίζονται, καθώς σκοπεύω να κάνω και άλλα χειρουργεία», δήλωσε με ειλικρίνεια.
Παρά τις δύσκολες στιγμές που βίωσε, η Κατερίνα έχει εξερευνήσει πολλές ιατρικές επιλογές, συμβουλευόμενη έως και 24 γιατρούς σε Ελλάδα και Αμερική. «Κάθε νέο βήμα ήταν ένας αγώνας», κατέληξε, αφήνοντας τους τηλεθεατές να αναλογιστούν την προσήλωσή της στη διαδικασία της αποκατάστασης και την επιθυμία της να επαναφέρει τη ζωή της σε φυσιολογικούς ρυθμούς.