Ο Παναθηναϊκός αποχώρησε με ψηλά το κεφάλι από τη «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», παρά την ήττα. Η ομάδα πραγματοποίησε μια εξαιρετική πορεία, πλησιάζοντας την πρόκριση απέναντι στον Άγιαξ. Το γκολ του Τετέ στο 89’ έσβησε τη διαφορά του πρώτου αγώνα, με τον Παναθηναϊκό να δημιουργεί καλύτερες ευκαιρίες στην παράταση, αλλά τελικά χρειάστηκαν 34 πέναλτι για να κριθεί ο νικητής.
Παρόλο που ο αποκλεισμός αφήνει μια πικρή γεύση και χαμένη την ευκαιρία πρόωρης συμμετοχής στη League Phase των Europa ή Conference League, ο Παναθηναϊκός μπορεί να νιώθει υπερήφανος για την εμφάνισή του. Η στήριξη και το θερμό χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος δείχνουν ότι η ομάδα κερδίζει την εμπιστοσύνη του κοινού στη νέα της προσπάθεια.
Η προσοχή τώρα στρέφεται στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και το «δύσκολο» ματς με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή στο ΟΑΚΑ (20:00). Με δεδομένο ότι η ρεβάνς με τον Άγιαξ έγινε… Παρασκευή, ο Ντιέγκο Αλόνσο αναμένεται να κάνει αλλαγές για να ξεκουράσει την ομάδα του και να προετοιμαστεί για τη δεύτερη ευκαιρία στην Ευρώπη κόντρα στη Λανς, με το πρώτο ματς αυτό να διεξάγεται την Πέμπτη στο «Μπολάρ». Σημειώστε ότι ο Μαντσίνι δεν θα είναι διαθέσιμος λόγω συμπλήρωσης καρτών.