Μια βραδιά γεμάτη χαλάρωση είχε η Εθνική μας ομάδα κερδίζοντας με 93-71 την Αίγυπτο στο ΣΕΦ, με το γήπεδο να είναι γεμάτο και να εξασφαλίζεται η πρώτη θέση στον όμιλο του Προολυμπιακού Τουρνουά.
Τώρα, έρχεται η πρόκληση από τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς στα ημιτελικά (06/07, 17:30). Και εκεί αναφέρθηκε ο Ντίνος Μήτογλου στις δηλώσεις του μετά το ματς, επισημαίνοντας πως θα… έδινε λεφτά να παρακολουθήσει τον Σλοβένο σούπερ σταρ να αντιμετωπίσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
Ας δούμε τι είπε:
«Από τα δύο πρώτα παιχνίδια, καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ενισχύσουμε την ψυχολογία μας, γιατί η Αίγυπτος μας βάλλει σε δύσκολη θέση και πρέπει να είμαστε πιο ετοιμοί. Βλέπω αυτό ως μάθημα για τα επόμενα ματς με τις πιο δυνατές ομάδες, όπως η Κροατία και η Σλοβενία. Πήραμε όμως δύο σημαντικές νίκες και προχωράμε στα ημιτελικά.»
«Τα παιχνίδια μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολα. Κανένα δεν είναι εύκολο εδώ. Μια μικρή λαθος στιγμή μπορεί να σου στοιχίσει δυάρα και αυτές οι ομάδες δεν συγχωρούν. Πρέπει να είσαι ψυχολογικά και σωματικά έτοιμος. Πιστεύω όμως ότι βελτιωθήκαμε τις τελευταίες μέρες. Πρέπει να ξεκουραστούμε για το μεγάλο ματς του Σαββάτου.»
«Δεν είναι μόνο ο Ντόντσιτς στη Σλοβενία. Έχουν ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις θέσεις. Είναι μια συνολικά δυνατή ομάδα. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες.»
«Η αναμέτρηση μεταξύ του Γιάννη και του Λούκα θα είναι εξαιρετική. Ανυπομονούμε να την δούμε. Αν δεν ήμουνε παίκτης, θα πλήρωνα να παραβρεθώ σε ένα τέτοιο ματς.»