Αν και βρίσκεται πλέον στη Λιθουανία και στον πάγκο της Νεπτούνας, ο Γιώργος Βόβορας δεν έχει σταματήσει να παρακολουθεί τον Παναθηναϊκό BC, ομάδα με την οποία συνεργάστηκε για πολλά χρόνια είτε ως βοηθός είτε ως head coach.
Σε συνέντευξή του στο λιθουανικό «BasketNews», εξέφρασε την άποψή του για την φετινή πορεία του «τριφυλλιού», ενώ αποθέωσε τον Εργκίν Αταμάν και υποστήριξε την ανανέωση του συμβολαίου του Μάριους Γκριγκόνις.
Παραθέτουμε τα κυριότερα σχόλιά του:
Σχετικά με τον Παναθηναϊκό και τον Αταμάν: «Ο Παναθηναϊκός έκανε μια εντελώς νέα αρχή με το ρόστερ του. Η πορεία από την 17η θέση στην 2η θέση δεν είναι εύκολη. Ο Παναθηναϊκός είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν στη EuroLeague. Ο Αταμάν έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, είναι ένα μοναδικό επίτευγμα από την πρώτη χρονιά. Πρέπει να τιμήσουμε τον Παναθηναϊκό».
Για την Ρεάλ στη EuroLeague: «Η Ρεάλ είναι μια ομάδα με εντυπωσιακή επίδοση με τον Καμπάτσο. Θα είναι υποψήφια για το Final Four και θα διεκδικήσει το τρόπαιο».
Για το Play-In της EuroLeague: «Οι αγώνες για τις θέσεις των Play-In ήταν συναρπαστικοί. Θα δούμε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις στους προημιτελικούς».
Σχετικά με την σχέση με τον Παναθηναϊκό: «Πέρασα σχεδόν εννέα χρόνια στον Παναθηναϊκό, ζώντας υπέροχες στιγμές και κερδίζοντας τίτλους. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις. Η σχέση μου με τον σύλλογο παραμένει δυνατή. Ήταν σαν μια οικογένεια. Είμαι χαρούμενος για τον Παναθηναϊκό».
Για την ανανέωση του Γκριγκόνις: «Ο Γκριγκόνις έχει επιδείξει υψηλό επίπεδο παιχνιδιού αυτή τη σεζόν και αξίζει την εμπιστοσύνη του προπονητή. Ο Αταμάν θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές στη EuroLeague την τελευταία δεκαετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημιούργησε ένα ρόστερ που συμβαδίζει με τις επιθυμίες του και ο Γκριγκόνις ταιριάζει απόλυτα σε αυτό. Ο Παναθηναϊκός σχεδιάζει με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ο Γκριγκόνις πήρε ένα συμβόλαιο που του αξίζει. Του αρέσει η Ελλάδα και η οικογένειά του εδώ. Ως οπαδός του Παναθηναϊκού, είμαι ευχαριστημένος με την απόφαση αυτή».