Ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε για τις αναμνήσεις του από την κατάκτηση του Euro 2004 με την Εθνική Ελλάδας και τη ζωή του σήμερα, σε μια συνέντευξη στο ACTION 24. Τονίζει την υποδοχή στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την υποτίμηση που ενδεχομένως υπέστη η ομάδα στο Euro. Επίσης, αναφέρεται στη γνωριμία του με τη Μαρία Κάλλας.
Ο Ρεχάγκελ μοιράζεται επίσης τις σκέψεις του για την υποδοχή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επισημαίνοντας ότι ίσως η Ελλάδα υποτιμήθηκε κατά τη διάρκεια του Euro. Εκφράζει τη χαρά του για την επίτευξη της επιτυχίας, τονίζοντας την ανεκτίμητη αξία της εμπειρίας.Έκφρασε επίσης την άποψή του για τη συμμετοχή της Ελλάδας ως αουτσάιντερ στο Euro 2004, επισημαίνοντας ότι ίσως αποδειχθεί ότι υποτιμήθηκαν, καθώς κατάφεραν να κερδίσουν το τουρνουά, παρά τις αρχικές αμφιβολίες.Σχολίασε επίσης για τους παίκτες της εθνικής ομάδας σήμερα και την πιθανότητα πρόκρισης στο Euro 2024, ενώ αναφέρθηκε και στην κοινωνική του δραστηριότητα, αποκαλύπτοντας τα καθήκοντά του στον κοινωνικό τομέα.
Επισκέφθηκα το Αφγανιστάν για δέκα μέρες, συνδυάζοντας την εμπειρία με την υπόσχεσή μου προς τους στρατιώτες. Η επίσκεψη μου στο Μασάι Έλ-Σαρίφ ήταν ευχάριστη και είχα την ευκαιρία να περάσω χρόνο με τους νέους στρατιώτες, να συμμετέχουμε σε διάφορες δραστηριότητες και να συζητάμε. Όλοι οι νέοι ήταν εκπληκτικοί ανθρώποι, αλλά η θλίψη με κατέκλυσε όταν είδα τις πλακέτες για τους νεαρούς πεσόντες.Η φιλοσοφία μου έχει διαμορφωθεί από τις εμπειρίες μου και τη ζωή μου μέσα στον πόλεμο τη δεκαετία του ’40. Έμαθα να εκτιμώ και να σέβομαι τον άνθρωπο, να επιζητώ την ειρήνη και την αλληλεγγύη. Πιστεύω ότι η ζωή είναι πολύτιμη και ότι ο σκληρός αγώνας είναι αναγκαίος για να τη διατηρήσεις.
Εξέφρασα επίσης την άποψή μου για τη σημασία της ανθρωπιστικής βοήθειας και της ανακατανομής πόρων που θα βοηθούν τους λιγότερο ευνοημένους, αντί να δαπανώνται σε πολεμικές προσπάθειες.Σε άλλο θέμα, αναφέρθηκα στην αγαπημένη μου ομάδα ανθρακορύχων, με την οποία συναντιόμαστε ακόμα για να μοιραστούμε αναμνήσεις από το παρελθόν.Τέλος, σχολίασα τη σύγχρονη κατάσταση του ποδοσφαίρου και εξέφρασα την ανάγκη για νέους ταλαντούχους αθλητές που θα μπορούσαν να συγκριθούν με τους μεγάλους έχοντας διαφορετικές ικανότητες.Συναντήθηκα τυχαία με τη Μαρία Κάλλας σε μια πτήση το 1962 και αντίκρισα την απλότητά της παρά το μεγαλείο της. Η εκείνη στιγμή ενεργοποίησε την αγάπη μου για την τέχνη και τη μουσική.