Ο κάθε αθλητής κρύβει μέσα του μια μοναδική ιστορία, και αυτή τη χρονιά, στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και έχει ως Μεγάλο Χορηγό τον ΟΠΑΠ, πάνω από 60.000 διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων θα συναντηθούν.
Ένας από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Στεφανίδης, ένας ερασιτέχνης δρομέας, που στον κλασικό αγώνα του Μαραθωνίου, βρίσκει την ευκαιρία κάθε χρόνο να υπερβαίνει τον εαυτό του.
Ολυμπιακός για τον αγώνα με την Γουέστ Χαμ: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί»
Διαβάστε παρακάτω σε 195 λέξεις τι σημαίνει για αυτόν ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας:
«40 χρόνια Αυθεντικός Μαραθώνιος λοιπόν. Εκατομμύρια ρυθμικές ανάσες, εκατομμύρια βήματα, χιλιάδες σκέψεις και συναισθήματα που κυμαίνονται από την απόλυτη έκσταση μέχρι τον απόλυτο φόβο.
Αισιοδοξία, αμφιβολία, αμφισβήτηση, πειρασμός να παραδοθείς, πόνος, ανακούφιση, επιμονή, αυτοί είναι οι σχεδόν σταθμοί στη διαδρομή για κάθε δρομέα που στέκεται στη γραμμή εκκίνησης στον Μαραθώνα.
Εισχωρείς σε μια διαδικασία τόσο πολύπλοκη και βαθιά, σχεδόν όσο η ανθρώπινη ψυχή.
Όταν τρέχεις, αναπτύσσεσαι. Όχι προς τα πάνω ή προς τα εμπρός, αλλά προς τα μέσα. Το σώμα απλώς ακολουθεί αυτό που προστάζει η ψυχή.
Ανακαλύπτεις τη δύναμή σου και την εσωτερική σου δύναμη. Η αμυδρή φιλοδοξία γίνεται παθιασμένη ορμή και κατάκτηση. Η αμφιβολία γίνεται πίστη και η δύναμή σου μεγαλώνει μέχρι που, όταν φτάνεις στο Παναθηναϊκό Στάδιο, αισθάνεσαι έτοιμος να στείλεις το μήνυμα σε όλους ότι καμία μάχη δεν χάνεται, αν πρώτα δεν την δώσεις. Ένα μήνυμα που πρέπει να αναπαράγεται ξανά και ξανά.
Αν ρωτήσει κανείς ξεχωριστά κάθε δρομέα που έχει τρέξει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αυτά τα 40 χρόνια, τι σημαίνει για εκείνον ο Μαραθώνιος, θα ακούσει χιλιάδες διαφορετικές απαντήσεις.
Για εμένα σημαίνει υπέρβαση. Υπέρβαση του εαυτού, της δύναμης, του μυαλού, της θέλησης, του χώρου, του χρόνου.
Ο πρώτος δρομέας ξεκίνησε το 490 π.Χ. Σήμερα, 2.513 χρόνια μετά, τρέχει ακόμα…»
Η ιστορία του Βαγγέλη Στεφανίδη για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας είναι μέρος μιας σειράς ιστοριών που θα δημοσιευθούν στο περιοδικό “42,195”, το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν στο κοινό στην έκθεση του Μαραθωνίου της Αθήνας.