Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας, Λάκης Γαβαλάς, αποκαλύπτει πως διατηρεί αυστηρή πειθαρχία στη ζωή του, δεν ξεπερνά τα όρια και επιδεικνύει προσοχή στην επιλογή των τροφίμων του.
Ο Λάκης Γαβαλάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Π.Ο.Π. Μαγειρική» στην ΕΡΤ, όπου μίλησε για την αγάπη του για τη μαγειρική, την εμπειρία του από τη φυλακή και τις τροφές που προτιμά να καταναλώνει. Αναφέρθηκε στην παιδική του ηλικία, όταν η οικογένειά του ζούσε κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού, και μας είπε πως τότε δεν φανταζόταν ότι αργότερα ο ίδιος θα είχε περάσει χρόνια στη φυλακή. Ενώ η μητέρα του ασχολιόταν με τη μαγειρική, ο Λάκης δεν αποδίδει τις γνώσεις του στο μαγείρεμα σε αυτήν, αλλά στην εμπειρία του από την Ιταλία.
Όταν πρωτοφοίτησε στα 19 του, η ζωή στη φυλακή ήταν δύσκολη και περιοριστική. Ωστόσο, ο Λάκης δεν ξεφεύγει ποτέ από τους κανόνες και τις προδιαγραφές του, αποφεύγει το ποτό και τις ερωτικές σχέσεις. Αν και οι επιλογές του μπορεί να απογοητεύουν κάποιους, αυτό είναι κάτι που τον έχει βοηθήσει καθ’ όλη του τη ζωή. Είναι παράδοξο που άλλοι θεωρούν επιδιορθώσιμους ενώ αυτός τους απορρίπτει, αλλά έτσι είναι η ζωή, και είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με αυτούς που αγαπάμε.
Η τιμή
Ο Λάκης Γαβαλάς αναφέρθηκε και στην ακρίβεια, λέγοντας πως πλέον το λάδι έχει αυξηθεί σε τιμή και το χρησιμοποιεί μόνο για μαγείρεμα. Αυτή τη στιγμή μένει σε ένα μικρό σπίτι, σε αντίθεση με το παρελθόν όπου είχε δύο σεφ και περίπου 15 άτομα για να καθαρίζουν σκόρδα και κρεμμύδια. Είχε το προνόμιο να έχει φαγητό από έξω, και ο μοναδικός βοηθός που είχε του έφερνε τακτικά φαγητό. Επίσης, είχε δύο συγκρατούμενους που είχαν άριστες μαγειρικές δεξιότητες. Στη φυλακή μπορείς να αγοράσεις υλικά, υπάρχουν μανάβηδες και μπακάληδες αλλά και ένα μικρό κουζινάκι όπου μαγειρεύεις. Ο Κορυδαλλός είναι μια επανειλημμένη φυλακή, όχι κλειστή σαν αυτή του Μαλανδρίνου, στην οποία έχει περάσει.