Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έδειξε την ποιότητά του στα κρίσιμα σημεία και προκρίθηκε μπροστά σε 9.000 θεατές στο Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά την πρώτη ημέρα του Davis Cup μεταξύ της Εθνικής Ελλάδας και της Σλοβακίας για το World Group I.
Οι δύο ομάδες πέτυχαν από μια νίκη στα ματς της πρώτης ημέρας και οι αγώνες της Κυριακής αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα κρίνουν τον νικητή του αγώνα.
Στον πρώτο αγώνα της ημέρας, ο Αλέξανδρος Σκορίλας αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στον Alex Molcan και ηττήθηκε με 6-1, 6-1. Ο Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, έχασε το πρώτο σετ από τον Lukas Klein, αλλά κατάφερε να επανελθεί και να κερδίσει τα επόμενα δύο σετ, κατακτώντας τη νίκη.
Ο Τσιτσιπάς ευχαρίστησε τους θεατές για τη στήριξή τους και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που κατέβαλε. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία του πάθους και της ενότητας της ομάδας, καθώς και την προσωπική του φυσική κατάσταση. Ο Τσιτσιπάς προσέθεσε ότι ανυπομονεί για την Κυριακή, όπου αναμένεται να συνεχίσει την προσπάθεια για την επιτυχία της ελληνικής ομάδας.
Ο διευθυντής των αγώνων, Αλέξης Ζητρίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξή του και υπογράμμισε ότι οι εικόνες από το Παναθηναϊκό Στάδιο αποτελούν προβολή για τη χώρα μας.
Επιπλέον, η ΕΦΟΑ ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της ελληνικής ομάδας και αλλάζει τα καθίσματα στις εξέδρες του σταδίου από άσπρα σε μπλε. Το πρόγραμμα της Κυριακής θα περιλαμβάνει το διπλό και τα δύο μονά αγώνα. Η ελληνική ομάδα καλεί τους φίλους του τένις να στηρίξουν την Εθνική μας ομάδα.
Τέλος, η πώληση εισιτηρίων συνεχίζεται και η ΕΦΟΑ ευχαριστεί την ITF και όλους όσους στήριξαν τη διοργάνωση.
Δείτε τα στιγμιότυπα του αγώνα