Prague Open: Καθυστερημένο…στοπ σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες

Prague Open: Καθυστερημένο…στοπ σε Ρωσίδες και Λευκορωσίδες

Το τουρνουά WTA της επόμενης εβδομάδας στην Πράγα ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή των Ρωσίδων και Λευκορωσίδων παικτριών, λόγω καθυστερημένης κυβερνητικής παρέμβασης.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η αστυνομία της Τσεχίας απέτρεψε μια Ρωσίδα παίκτρια (της οποίας το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) να μπει στη χώρα, πριν τη συμμετοχή της στο τουρνουά.

Αρχικά, η λίστα συμμετοχών περιλάμβανε παίκτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, υπό φυσική ουδέτερη σημαία. Ωστόσο, ένα καθυστερημένο κυβερνητικό ψήφισμα απαγόρευσε την συμμετοχή τους.

Ο διευθυντής του τουρνουά, Μίσροσλαβ Μάλι, επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης, δηλώνοντας ότι “καμία παίκτρια από Ρωσία και Λευκορωσία δεν θα αγωνιστεί στο τουρνουά. Η διοίκηση του Prague Open σέβεται πλήρως την τρέχουσα στάση των κρατικών αρχών. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμία παίκτρια με ρωσική ή λευκορωσική υπηκοότητα να λάβει μέρος στο τουρνουά”, πρόσθεσε ο Μάλι.

Το Prague Open θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου.

Video highlights

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ