Η εθνική μας ομάδα U12 των κοριτσιών ξεκίνησε με επιτυχία την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα επικράτησε με 3-0 εναντίον της Λετονίας, κάνοντας το πρώτο βήμα προς την πρόκριση στα τελικά που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα στη Γαλλία.
Στο πρώτο ματς, η Διόνη Κουκούλη νίκησε τη Μόντα Βισοτσάσνκα με 7-6(3) 6-1, ενώ η Κωνσταντίνα Βολονάκη επικράτησε της Κίρα Σουράσοβα με 6-2, 6-2. Επίσης, οι Μαρία Καζολέα και Διόνη Κουκούλη επικράτησαν των Ράντα Ουντάτσινα και Μόντα Βισοτσάνσκα με 6-4, 6-3 στο διπλό αγώνα.
Στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου, η Σλοβακία νίκησε την Ελβετία με 3-0. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Σλοβακία την Παρασκευή. Συνολικά, οι 8 ομάδες που ανταγωνίζονται στα προκριματικά θα διεκδικήσουν δύο θέσεις για τα τελικά του πρωταθλήματος.
Δείτε τα στιγμιότυπα εδώ: