Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 48η φορά στην ιστορία του, σε μία χρονιά ορόσημο για τον σύλλογο, καθώς συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη νέα εποχή του Ολυμπιακού: Ακαδημία, Μουσείο και το όραμα για το μέλλον
Στην πανηγυρική φιέστα στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 4-2, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, πήρε το λόγο για να μοιραστεί τη χαρά του με τον κόσμο και να αναφερθεί σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον του συλλόγου.
Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» στάθηκε ιδιαίτερα:
- Στην κατάκτηση του 48ου πρωταθλήματος: «Πολύ μεγάλη στιγμή, Κάναμε την Ελλάδα περήφανη και στα 100 χρόνια γιορτάζουμε το 48ο πρωτάθλημα μας. Δεν σταματάμε εδώ όμως συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε.»
- Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού: Τόνισε τη σπουδαιότητα της ακαδημίας, αναφέροντας παραδείγματα νεαρών παικτών που από τις ακαδημίες πρωταγωνιστούν πλέον στην πρώτη ομάδα και στην Ευρώπη. «Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στην ακαδημία μας. Πριν τρία χρόνια υπήρχαν παιδιά που βοήθαγαν στο γήπεδο και τώρα πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη. Τους Μουζακίτη και Κωστούλα τους είδαμε να διαπρέπουν και να βάζουν υπέροχα γκολ.»
- Στο Μουσείο Ιστορίας του Ολυμπιακού: Ανακοίνωσε τα επικείμενα εγκαίνια του νέου μουσείου, χαρακτηρίζοντάς το ως ένα «κόσμημα» και ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη. «Σημαντικό είναι και το μουσείο ιστορίας του Ολυμπιακού που θα είναι ένα κόσμημα. Ένα από τα πιο σύγχρονα στην Ευρώπη και σύντομα θα κάνει τα εγκαίνια του.»
- Στη νοοτροπία του νικητή: Υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της ομάδας να κερδίζει τους αντιπάλους της: «Μας αρέσουν τα δύσκολα και εμείς πάντα με τους αντιπάλους μας τελειώνουμε όπως θέλουμε, κερδίζοντας.»
Οι δηλώσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη αποτυπώνουν την αισιοδοξία και το όραμα για τη συνεχή ανάπτυξη του Ολυμπιακού, δίνοντας έμφαση στις υποδομές και την ιστορία του συλλόγου.