Το ταξίδι του Μάκη Γκαγκάτση στο Ντόρτμουντ για συνάντηση με τον Γιάννη Κωνσταντέλια δεν έγινε ποτέ. Ο τραυματισμός του 23χρονου μεσοεπιθετικού στο ματς με το Αμβούργο, όπου αποχώρησε στο 51ο λεπτό μετά από πολύ σοβαρό πρόβλημα, ανέτρεψε τα σχέδια της ΕΠΟ για διάλογο με τον παίκτη ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Nations League.

Το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί κλίμα ότι ο Κωνσταντέλιας μπορεί να αλλάξει την απόφασή του να απέχει από τα προσεχή παιχνίδια της γαλανόλευκης. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι θα μείνει εκτός για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους, με την πόρτα της Εθνικής να παραμένει ανοιχτή από πλευράς ομοσπονδίας και του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η διορία για την κλήση των λεγεωνάριων ενόψει των αναμετρήσεων με Σερβία (24/9, εκτός), Γερμανία (27/9, εκτός), Ολλανδία (1/10, εντός) και Γερμανία (4/10, εντός) εξέπνευσε την Κυριακή. Οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της Εθνικής αναφέρουν ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει έκπληξη στις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού.

Μέλη του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος επικοινώνησαν όλες αυτές τις ημέρες με τον Κωνσταντέλια για να του ευχηθούν περαστικά και ταχεία ανάρρωση. Ο διεθνής άσος είχε πολύ καλή παρουσία στο παιχνίδι με το Αμβούργο, όπου μάλιστα σκόραρε πριν τραυματιστεί.