Ο τελικός του τουρκικού Super Cup αναβλήθηκε οριστικά λόγω απαγόρευσης εμφάνισης εθνικιστικών συμβόλων

Ο τελικός του τουρκικού Super Cup αναβλήθηκε οριστικά λόγω απαγόρευσης εμφάνισης εθνικιστικών συμβόλων

Αναβλήθηκε οριστικά ο τελικός του τουρκικού Super Cup ανάμεσα στα Γαλατάσαραϊ και Φενέρμπαχτσε στη Σαουδική Αραβία. Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 19:45, ωστόσο αναβλήθηκε οριστικά λόγω διαμάχης των Τούρκων με τους Σαουδάραβες διοργανωτές.

Οι Τούρκοι είχαν προγραμματίσει την εμφάνιση μίας τεράστιας τουρκικής σημαίας και ενός πανό του Κεμάλ Ατατούρκ, αλλά και μπλουζάκια στο ζέσταμα με τη μορφή του Κεμάλ, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του τουρκικού κράτους.

Οι Σαουδάραβες ήταν κάθετα αντίθετοι με αυτές τις εκδηλώσεις λατρείας και κυρίως με την εμφάνιση του προσώπου του Κεμάλ Ατατούρκ στο γήπεδο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από νωρίς διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες δεν κατέληξαν σε κάποια δόκιμη λύση.

Οι δύο ομάδες ενημερώθηκαν να αποχωρίσουν από τη Σαουδική Αραβία και να επιστρέψουν στην Τουρκία, ενώ παραμένουν στο ξενοδοχείο, μέχρι να ληφθεί τελική απόφαση.

Στα social media οι Τούρκοι φίλαθλοι ανεβάζουν συνεχώς εικόνες του Κεμάλ Ατατούρκ και εθνικιστικά συνθήματα, επιδοκιμάζοντας την στάση Γαλατά και Φενέρ, να μην αγωνιστούν, εφόσον δεν τους επετράπη να φορέσουν μπλουζάκια με την μορφή του ιστορικού ηγέτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ