Η UEFA ανακοίνωσε ότι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες του Champions League αυτής της εβδομάδας, στη μνήμη των θυμάτων των φονικών πλημμυρών στο Νεπάλ. Η απόφαση αφορά και τις αναμετρήσεις της πρεμιέρας της διοργάνωσης, ανάμεσά τους και το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λίντσερ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της στη χώρα των Ιμαλαΐων, που μετρά σχεδόν 1.500 νεκρούς και περίπου 5.000 αγνοούμενους από τις καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις. Οι ελπίδες για επιζώντες μειώνονται ώρα με την ώρα, με τις αρχές να έχουν προχωρήσει ήδη σε μαζικούς ενταφιασμούς σορών λόγω έλλειψης χώρου.
«Ολόκληρη η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια θα σταθεί μαζί πριν από τις αναμετρήσεις αυτής της εβδομάδας, για να εκφράσει τη βαθιά θλίψη της, αλλά και τη στήριξή της στους ανθρώπους του Νεπάλ. Τους ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο, καθώς αντιμετωπίζουν αυτή την τραγωδία», αναφέρει χαρακτηριστικά η UEFA στην ανακοίνωσή της.
Το ίδιο θα συμβεί και στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τη Λίντσερ για την πρεμιέρα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι παίκτες των δύο ομάδων θα σταθούν στο κέντρο του γηπέδου πριν από τη σέντρα, τιμώντας τα θύματα της τραγωδίας που έχει βυθίσει σε πένθος ολόκληρο το Νεπάλ.
?? You are not alone, Nepal.
This week, flood victims will be honoured with a moment of silence ahead of all UEFA Champions League matches.
?? https://t.co/fGLHBehd6R pic.twitter.com/VPH9DUJQlw
— UEFA (@UEFA) September 7, 2026
