Η μεταγραφή του Κωνσταντίνο Τζολάκη στη Χαλ είχε και… προσωπικό άρωμα για τον Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο ιδιοκτήτης της αγγλικής ομάδας παραδέχτηκε ότι εκείνος επέλεξε προσωπικά τον Έλληνα τερματοφύλακα, όταν του δόθηκαν τρία ονόματα για να διαλέξει.
Ο Τούρκος επιχειρηματίας εξήγησε ότι ο Τζολάκης του είχε κάνει εντύπωση από τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στο Conference League. Τότε, στη διαδικασία των πέναλτι, ο 24χρονος είχε αποκρούσει τρεις εκτελέσεις και είχε στείλει τους Πειραιώτες στα ημιτελικά της διοργάνωσης.
«Για να είμαι ειλικρινής, ο Τζολάκης είναι ένας ξεχωριστός παίκτης για μένα. Αν αναρωτιέστε από πού τον θυμάμαι, δυστυχώς είχε αποκρούσει τρία πέναλτι απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στο UEFA Conference League. Μου είχε προκαλέσει πόνο. Από εκείνη την ημέρα τον έβαλα στο μάτι και έκτοτε τον παρακολουθώ», είπε ο Ιλιτζαλί.
Ο ιδιοκτήτης της Χαλ αποκάλυψε και το παρασκήνιο της επιλογής. «Έχουμε τον Ερμπίλ Μποζκούρτ, τον προπονητή τερματοφυλάκων μας. Τον εμπιστεύομαι και πιστεύω πολύ σε εκείνον. Μου έδωσε τρία ονόματα. Ο ένας βρισκόταν στην Ισπανία, ο δεύτερος ήταν ο Τζολάκης και ο τρίτος ήταν Γερμανός. Εγώ επέλεξα τον Τζολάκη και καλά έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το ποσό που δαπάνησε η Χαλ για να κάνει δικό της τον διεθνή τερματοφύλακα ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ, ενώ με τα μπόνους αγγίζει τις 20 εκατ. λίρες. Πρόκειται για ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της αγγλικής ομάδας, που έδωσε στον Τζολάκη συμβόλαιο πέντε ετών, έως το καλοκαίρι του 2031.
Στη συμφωνία των δύο συλλόγων περιλαμβάνεται και ένας ειδικός όρος. Σε περίπτωση υποβιβασμού της Χαλ τον Ιούνιο του 2027, ο Ολυμπιακός θα έχει το δικαίωμα να επαναφέρει τον παίκτη στο ρόστερ του, καταβάλλοντας ένα συγκεκριμένο ποσό.
