Με ένα λιτό και συγκινησιακά φορτισμένο μήνυμα, ο Γιάννης Μπουρούσης ανακοίνωσε την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. «Θα ήθελα να γνωστοποιήσω την απόφασή μου να αποχωρήσω από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ για προσωπικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωσή του, παλαίμαχος σέντερ ευχαρίστησε θερμά τα σωματεία που τον ψήφισαν. «Ευχαριστώ θερμά τα 303 σωματεία που με τίμησαν με την ψήφο και την εμπιστοσύνη τους. Η στήριξή τους αποτέλεσε για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη. Το Μπάσκετ για μένα θα παραμείνει το σπίτι μου και θα το υπηρετώ καθημερινά από οποιοδήποτε πόστο», πρόσθεσε.
Υπενθυμίζεται πως είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. της ΕΟΚ εκπροσωπώντας την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο Μπουρούσης είχε περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα για δύο μήνες, συζητώντας με σωματεία και αθλητές. «Θέλω επίσης να ευχαριστήσω κι όλους αυτούς που γνώρισα και μίλησα μαζί τους σ’ αυτό το δίμηνο ταξίδι σ’ όλη την Ελλάδα και δεν με ψήφισαν αλλά με άκουσαν. Θα είμαι η φωνή όλων των παραπάνω για ένα καλύτερο Μπάσκετ», είχε δηλώσει τότε.
Τώρα, η αποχώρηση γίνεται για αμιγώς προσωπικούς λόγους, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει να υπηρετεί το άθλημα από άλλο πόστο.