Στην επιστολή, το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών ζητά να απευθύνεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ ισότιμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης.

Η αφορμή είναι η απόφαση της Ομοσπονδίας να δοθεί πρόσβαση στη συνέντευξη σε έξι μόνο δημοσιογράφους. Σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, η συνέντευξη θα μεταδοθεί μέσω του καναλιού της ΕΟΚ στο YouTube, με προσκεκλημένους έξι «διακεκριμένους» συναδέλφους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σημειώνει ότι η πρακτική αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία σε συναδέλφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του μπάσκετ και δεν έχουν προσκληθεί, καθώς βλέπουν αποκλεισμό τους. Παράλληλα, διατυπώνει ερωτήματα για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας επιλογής.

Στην επιστολή του, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ασυνήθιστη αυτή πρακτική έχει προκαλέσει ανησυχία σε συναδέλφους, που καλύπτουν το χώρο του μπάσκετ και δεν έχουν προσκληθεί, για αποκλεισμό τους». Και προσθέτει: «Σας επισημαίνουμε ότι η επιλεκτική πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου πλήττει το δικαίωμα των πολιτών στην ενημέρωση».

Η συνέντευξη Τύπου του Βαγγέλη Λιόλιου είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:00. Σε αυτήν, ο πρόεδρος της ΕΟΚ θα κάνει απολογισμό της πορείας του και θα θέσει τους στόχους των επόμενων ετών. Το αίτημα της ΕΣΗΕΑ για ισότιμη πρόσβαση όλων των Μέσων κατατέθηκε μία ημέρα πριν από την πραγματοποίησή της.