Σπύρος Μπιμπίλας: Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος του για τον Γιάννη Φέρτη! “Φεύγει ένας πρίγκιπας του θεάτρου”

Σπύρος Μπιμπίλας: Ο συγκλονιστικός επικήδειος λόγος του για τον Γιάννη Φέρτη! “Φεύγει ένας πρίγκιπας του θεάτρου”

Πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι η κηδεία του Γιάννη Φέρτη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του έδωσαν το τελευταίο αντίο. Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να αποχαιρετά τον Γιάννη Φέρτη με έναν συγκινητικό επικήδειο λόγο.

“Αποχωρεί ένας πρίγκιπας του θεάτρου, με όλη τη σημασία της λέξης. Ένας εκλεπτυσμένος άνθρωπος. Ένας σπουδαίος ηθοποιός. Ένας πρωταγωνιστής που διατήρησε το χαμηλό προφίλ από την αρχή της καριέρας του μέχρι τώρα”, δήλωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε:

“Όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε, που συνυπήρξαμε μαζί του, που είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μαζί του, θα θυμόμαστε πάντα τον αναλλοίωτο χαρακτήρα του, την ποιότητα που χάρισε στη ζωή και στη σκηνή, αποτελώντας ένα μεγάλο παράδειγμα για όλους μας. Για εμάς που μεγαλώσαμε δίπλα του και τυγχάναμε της αγάπης του”.

Ο Γιάννης θα μνημονεύεται από το κοινό μέσα από τους ρόλους που υποδύθηκε στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, μεγάλους ρόλους… Διότι ποτέ δεν υιοθέτησε κάτι λιγότερο σημαντικό”.

Καταλήγοντας, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε στον επικήδειο λόγο του: “Για όλους όμως εμάς, θα μείνει η πνοή του, ο χαρακτήρας του, η εσωτερική του αξία, αυτός ο εκλεκτός που υπήρχε γύρω του και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε. Η μελωδική φωνή του θα μας συντροφεύει αείμνηστη και θα προσδίδει αξία στη ζωή μας. Τα λόγια είναι περιορισμένα. Δεν μπορούν να αγκαλιάσουν εν τάχει όσα αισθάνθηκε κανείς για όσα επιτέλεσε. Για όλες τις προσφορές του στους γύρω του και στην οικογένειά του. Ταξιδεύεις πλέον ελεύθερος μαζί με τις ελεύθερες πεταλούδες, που εκεί σε είχα πρωτοπαρατηρήσει”.

Φωτογραφία: NDP

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ