Ο Γιάννης Μπέκας μιλά για τη σύλληψή του: “Μου πίεζαν το κεφάλι στο οδόστρωμα”

Ο Γιάννης Μπέκας μιλά για τη σύλληψή του: “Μου πίεζαν το κεφάλι στο οδόστρωμα”

Στην εκπομπή “Καλύτερα δε γίνεται” μίλησε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιάννης Μπέκας με αφορμή τη σύλληψή του. Ο τραγουδιστής ανέφερε πως δεν αντιστάθηκε στις αρχές, ενώ κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.

Αρχικά, δήλωσε: “Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτά που ακούγονται… Εγώ την Ελληνική Αστυνομία την αγαπώ και δεν το λέω ειρωνικά, την αγαπώ όσο δεν φαντάζεστε. Αισθάνομαι εμπιστοσύνη προς τους αστυνομικούς γιατί θεωρώ ότι η αστυνομία είναι για να προστατεύει τους πολίτες”.

“Τους είπα ότι έχω μείνει από βενζίνη, έδειξα την ταυτότητά μου και από εκεί και πέρα ξεκίνησε όλο το μαρτύριο. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες για το τι συνέβη γιατί είναι μέρος της δικογραφίας”.

“Αυτό που μου συνέβη είναι το κάτι άλλο. Έχω πάει ένα φιλικό μου ζευγάρι να φάμε, περάσαμε πολύ καλά. Γνωρίζω ότι το αυτοκίνητό μου έχει πρόβλημα με τον δείκτη βενζίνης και δεν ξέρω πόση βενζίνη έχω. Τους είπα “βενζινάδικο δεν θα βρω τους λέω έχετε τον νου σας γιατί αν μείνω κάπου να πεταχτείτε να έρθετε να με βοηθήσετε”.

“Τη στιγμή που είμαι 500 μέτρα πριν από το βενζινάδικο. Εκείνη την ώρα έσβησε το αυτοκίνητο στο χειρότερο σημείο. Εκείνη τη στιγμή κοιτάω πίσω μου και βλέπω τζιπ της αστυνομίας. Λέω “όλα καλά τώρα δεν χρειάζεται να περπατήσω να αφήσω το αμάξι μου μόνο του διότι έχω την ακριβή μου κιθάρα μέσα, το μικρόφωνο το καλύτερο που υπάρχει αυτή τη στιγμή, τα ρούχα μου του γυμναστηρίου και αυτά που εμφανίζομαι στο μαγαζί γιατί τα είχα έτοιμα που θα δούλευα”.

“Ανοίγω τα παράθυρα και κρατάω στο χέρι μου το πορτοφόλι με παρατεταμένη την ταυτότητα. Λέω με δυνατή φωνή “παιδιά όλα καλά είμαι καθόλα νόμιμος, έχω μείνει από βενζίνη, ορίστε η ταυτότητά μου”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ