Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 14-12: Η Βουλιαγμένη κέρδισε στα πέναλτι και προκρίθηκε με 2-1

Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 14-12: Η Βουλιαγμένη κέρδισε στα πέναλτι και προκρίθηκε με 2-1

Ένας συγκλονιστικός αγώνας πόλο γυναικών ανέδειξε νικήτρια τη Βουλιαγμένη, που επικράτησε με 14-12 στα πέναλτι του Ολυμπιακού, κάνοντας σημαντικό βήμα προς τον τίτλο.

Δραματικός τρίτος τελικός πόλο γυναικών: Βουλιαγμένη – Ολυμπιακός 14-12 στα πέναλτι

Η ομάδα της Βουλιαγμένης κατάφερε να κερδίσει τον τρίτο τελικό κόντρα στον Ολυμπιακό σε ένα ματς που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 10-10 στο κανονικό παιχνίδι. Με αυτή τη νίκη, η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 2-1 στη σειρά των τελικών, θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για το ελληνικό πρωτάθλημα πόλο γυναικών. Το τέταρτο παιχνίδι, που πιθανόν να κρίνει τον πρωταθλητή, θα διεξαχθεί την Πέμπτη στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ».

Ανάλυση αγώνα και σημαντικές στιγμές

Η αναμέτρηση χαρακτηρίστηκε από σκληρή άμυνα και αμείωτη ένταση. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά, προηγούμενος με 3-1 χάρη στα γρήγορα γκολ των Βάσως Πλευρίτου και Τριχά. Η νεαρή 17χρονη Νεφέλη Κρασσά κράτησε τη Βουλιαγμένη ζωντανή με διαδοχικές επιθέσεις, μειώνοντας σε 4-3 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Στη συνέχεια, η κάτοχος του τίτλου ανέκτησε προβάδισμα, όμως η Βουλιαγμένη απάντησε άμεσα και με αποτελεσματικότητα σε αριθμητικό πλεονέκτημα, φέρνοντας το σκορ το 6-5.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με την επέκταση σερί 4-0 από τη Βουλιαγμένη, ωστόσο οι «ερυθρόλευκες» βρήκαν γκολ με τη Βάσω Πλευρίτου, φέρνοντας το παιχνίδι ισορροπημένο. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 8-7 υπέρ της Βουλιαγμένης και το τελευταίο δράμα του αγώνα εξελίχθηκε στο τέταρτο οκτάλεπτο με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ.

Κρίσιμα σημεία και πέναλτι

Η ικανότητα της Ξενάκη να διαμορφώνει το προβάδισμα στα 2 μέτρα ήταν καθοριστική για τη Βουλιαγμένη, ενώ η Τριχά με ισοφάριση και τελικά χαμένο πέναλτι στα πέναλτι προσέθεσε ένταση στο φινάλε. Η σημαντική απόκρουση της Κοτσιώνη στους πέναλτι έδωσε το ψυχολογικό πλεονέκτημα στον ΝΟΒ, που εν συνεχεία εκμεταλλεύτηκε την ψυχραιμία των παικτριών της για να φτάσει στη νίκη. Με κορυφαία εμφάνιση από την Κρασσά, που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με το καθοριστικό πέναλτι, η Βουλιαγμένη απέχει πλέον ένα βήμα από την επιστροφή στην κορυφή μετά από 12 χρόνια.

Τελικό σκορ και στατιστικά οκτάλεπτα

  • Σκορ ανά οκτάλεπτο: 3-4, 3-1, 2-2, 2-3, 4-2 πέναλτι.
  • Βουλιαγμένη (προπονήτρια Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καπετόπουλου, Καλογεροπούλου, Μιμίδη, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 3 γκολ, Φουντωτού 3, Κρασσά 3, Αγγελίδη 1, και άλλες.
  • Ολυμπιακός (προπονητής Δημήτρης Κραβαρίτης): Ραϊκρόου, Χριστοδούλου, Κουρέτα, Σάντα, Τριχά 4 γκολ, Άντριους 1, Σιούτη 2, Β. Πλευρίτου 3 και άλλες.

Ο αγώνας αποτέλεσε μια ακόμα απόδειξη του υψηλού ανταγωνισμού και της ποιότητας του ελληνικού γυναικείου πόλο, όπου η Βουλιαγμένη φαίνεται πως ετοιμάζεται να επιστρέψει στην κορυφή, 12 χρόνια μετά τον τελευταίο μεγάλο τίτλο της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ