Εθνική Ιταλίας: Ο Λούκα Μπάνκι απουσιάζει από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ για προσωπικούς λόγους

Εθνική Ιταλίας: Ο Λούκα Μπάνκι απουσιάζει από τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ για προσωπικούς λόγους

Απρόσμενη εξέλιξη προέκυψε για την Εθνική Ιταλίας στο μπάσκετ, καθώς ο Λούκα Μπάνκι αποχωρεί από το πόστο του για τα προσεχή παιχνίδια. Ο έμπειρος τεχνικός βάζει σε πρώτο πλάνο την οικογένειά του, αφού ένα σοβαρό ζήτημα υγείας δικού του ανθρώπου τον αναγκάζει να απέχει.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία

Μόλις έγινε γνωστό το κώλυμα του Μπάνκι, η ομοσπονδία κινήθηκε άμεσα για να μην μείνει ακέφαλη η ομάδα. Την ευθύνη των αποδυτηρίων αναλαμβάνει ο Μάρκο Ραμοντίνο, ο οποίος θα καθίσει στον πάγκο για την κρίσιμη διαδρομή των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027. Πρόκειται για μια κίνηση που συμφωνήθηκε με τον πρόεδρο Τζιοβάνι Πετρούτσι ώστε να διατηρηθεί η ισορροπία στο σύνολο των Azzurri.

Η ομάδα ξεκίνησε ήδη το πρόγραμμά της στο προπονητικό κέντρο Acqua Acetosa της Ρώμης. Το βάρος πέφτει πλέον στην προετοιμασία για τις μάχες με Ισλανδία και Λιθουανία, που αποτελούν και τους επόμενους σταθμούς στο καλεντάρι. Παρά τις απουσίες, το ρόστερ συνεχίζει την πορεία του κανονικά, έχοντας στο πλάνο και φιλικές αναμετρήσεις απέναντι σε Κροατία και Σλοβενία για τη σωστή δοκιμή των συστημάτων.

Οι επίσημες τοποθετήσεις για το μέλλον

«Η Ιταλική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανακοινώνει ότι ο προπονητής Λούκα Μπάνκι δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις δραστηριότητες των Azzurri κατά τη διάρκεια του τρίτου προκριματικού «παραθύρου» για το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA 2027 λόγω απρόβλεπτων οικογενειακών λόγων», ανέφερε το γραφείο τύπου της FIP. Επιπρόσθετα, η τοποθέτηση ξεκαθαρίζει πως ο Ραμοντίνο παίρνει τα ηνία με πλήρη αποδοχή από τον Μπάνκι. Οι υποχρεώσεις για τους Ιταλούς διεθνείς συνεχίζονται χωρίς καθυστερήσεις, ενώ το ζήτημα με τον Μπάνκι έχει ξεκάθαρα προσωπικό χαρακτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ