Εθνική Νέων Γυναικών: Συντριπτική νίκη με 106-43 επί της Αλβανίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού U20

Εθνική Νέων Γυναικών: Συντριπτική νίκη με 106-43 επί της Αλβανίας στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού U20

Με το εμφατικό 106-43 επί της Αλβανίας ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική Νέων Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U20 Β’ Κατηγορίας, που φιλοξενείται στο Σαμόκοβ της Βουλγαρίας. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο Triumph Hall, επιβάλλοντας τον ρυθμό του από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Διαχείριση δυνάμεων και στόχοι

Η προπονήτρια Φρόσω Δρακάκη επέλεξε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής, κρατώντας τις παίκτριες «φρέσκες» ενόψει των πιο απαιτητικών αγώνων που ακολουθούν στη διοργάνωση. Η ελληνική ομάδα στοχεύει στην πρώτη τριάδα της τελικής κατάταξης, η οποία εξασφαλίζει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υποβιβαστεί η Πολωνία.

Στο ρόστερ της ομάδας συμμετέχουν αθλήτριες που αγωνίζονται τόσο στο εγχώριο πρωτάθλημα όσο και σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως η Λυδία Χατήρα του Harvard και η Βασιλική Χωλοπούλου του Loyola. Η προετοιμασία της ομάδας περιελάμβανε στάδιο στη Βουλγαρία με φιλικά παιχνίδια, παρά τις απουσίες λόγω τραυματισμών των Αριστέας Παρασκευοπούλου, Χριστίνας Παντώτη και Βασιλικής Σιουμουρέκη.

Το τεχνικό επιτελείο, που πλαισιώνεται από τους συνεργάτες Γιώργο Βελτσίστα και Γιάννη Παπούλη, έχει ήδη στρέψει το βλέμμα του στις επόμενες αναμετρήσεις του Α’ Ομίλου κόντρα σε Ιρλανδία και Αζερμπαϊτζάν. Η πρωτιά στον όμιλο παραμένει το κλειδί για μια ευνοϊκότερη διασταύρωση στη συνέχεια του τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ