Στο Δημαρχείο Αθηνών χτύπησε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου η καρδιά του Παναθηναϊκού, καθώς εκεί πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των νέων εμφανίσεων για τη σεζόν 2026-27. Η επιλογή του χώρου δεν ήταν τυχαία, αφού η διοίκηση της ΠΑΕ θέλησε να αναδείξει τον ιστορικό δεσμό του συλλόγου με την πρωτεύουσα.
Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, υποδέχθηκε την αποστολή της ομάδας, συνδέοντας την εκδήλωση με τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στον Βοτανικό. Το έργο της «Διπλής Ανάπλασης» προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει πως το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο τον Μάιο του 2027.
Η νέα εποχή στον Βοτανικό
«Το γήπεδο του Παναθηναϊκού προχωρά με βάση τα χρονοδιαγράμματα, ξεκινήσαμε και το νότιο κομμάτι και αναπτύσσεται με μεγάλη ταχύτητα. Ν’ αποτελέσει καταλύτη για την Ανάπλαση μιας περιοχής που έχει μεγάλη σημασία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δούκας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το γήπεδο θα διαθέτει 40.000 θέσεις, ενώ στις αρχές των επόμενων εβδομάδων αναμένεται η τοποθέτηση των πρώτων 2.700 κερκίδων.
Η μεταμόρφωση της περιοχής, που παλαιότερα αποτελούσε παράνομη χωματερή, περιλαμβάνει εκτεταμένους χώρους πρασίνου που θα ξεπεράσουν σε έκταση τον Εθνικό Κήπο. Ο Δήμαρχος θυμήθηκε τις δυσκολίες που συνάντησε όταν ανέλαβε τη δημαρχία, τονίζοντας πως το έργο φαινόταν τότε εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει. Πλέον, η συνεργασία του Δήμου με την κυβέρνηση και τον σύλλογο έχει θέσει τις βάσεις για την ολοκλήρωση της υποδομής.
Πρεμιέρα στο γήπεδο
Οι φίλοι της ομάδας θα δουν τη νέα φανέλα «εν δράσει» πολύ σύντομα. Η εμφάνιση αναμένεται να φορεθεί για πρώτη φορά στο φιλικό παιχνίδι απέναντι στη Ραπίντ Βιέννης, στις 15 Ιουλίου 2026. Μετά τη μετακόμιση στον Βοτανικό, το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας προβλέπεται να μετατραπεί σε πάρκο, ενώ θα δημιουργηθεί και ειδικός χώρος μουσείου για την ιστορία του συλλόγου.