Η ενίσχυση της επιθετικής γραμμής βρίσκεται στο πρώτο πλάνο για τον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να ψάχνουν στην αγορά έναν ποδοσφαιριστή που θα δώσει άμεσα λύσεις στο σκοράρισμα. Ο νέος αθλητικός διευθυντής του συλλόγου, Αντόνιο Κορδόν, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον Ιμανόλ Αλγουαθίλ, και οι δύο άνδρες έχουν συζητήσει τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι όσο και για τις μεταγραφικές ανάγκες που έχουν προκύψει.
Οι επαφές τους συνεχίστηκαν ακόμη και μετά την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ, με την υπόθεση του επιθετικού να παραμένει ψηλά στην ατζέντα. Η ανάγκη για μία επιπλέον λύση στην κορυφή έγινε πιο πιεστική ύστερα από τον σοβαρό τραυματισμό του Αγιούμπ Ελ Κααμπί.
Την ίδια στιγμή, το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα έχει βγάλει στην επιφάνεια το πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Σε τέσσερις αγωνιστικές οι «ερυθρόλευκοι» έχουν βρει δίχτυα μόλις τρεις φορές, χάνοντας παράλληλα αρκετές σημαντικές ευκαιρίες. Μια εικόνα που εξηγεί γιατί το κυνήγι φορ έχει κατέβει στην τελική ευθεία.
Βασισμένες σε ισπανικά δεδομένα αναφορές δείχνουν ότι οι Πειραιώτες συνομιλούν με τη Θέλτα για τον Μπόρχα Ιγκλέσιας, αφού ο Ιμανόλ θεωρεί πως ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του. Όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές δείχνουν θετικές στο να υπάρξει κατάληξη, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να προτιμά τον Ιγκλέσιας, παρότι δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι. Ο ύψους 1μ88 και ηλικίας 33 (οδεύοντας στα 34) Ισπανός διεθνής επιθετικός δεσμεύεται με τους Γαλικιανούς έως το προσεχές καλοκαίρι, ενώ ο σύλλογος του Βίγκο διατηρεί οψιόν παράτασης για ακόμη μία σεζόν.
Στη λίστα παραμένει επίσης ο Μπόρχα Μαγιοράλ, ο 29χρονος άσος της Χετάφε, την ίδια ώρα που πληροφορίες από τη Σάμσουνσπορ αποκαλύπτουν πως οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν πρόταση μικρότερη των 10 εκ. ευρώ για τον Αφρικανό επιθετικό της ομάδας, τον Μάριους. Ο γεννημένος πριν από 28 χρόνια και ύψους 1μ92 φορ επιθυμεί τη μετακίνησή του στη χώρα μας, ωστόσο ο σύλλογός του δεν έχει δώσει ακόμα απάντηση, αξιώνοντας μεγάλα ποσά για την παραχώρησή του.
