Μετά την προσφυγή στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, η ΚΑΕ Ολυμπιακός κλιμακώνει τη νομική της δράση για τα γεγονότα του δεύτερου τελικού της Stoiximan GBL κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν επίσημη καταγγελία στη ΔΕΑΒ, ζητώντας την επιβολή αυστηρών κυρώσεων.
Τα αιτήματα των «ερυθρολεύκων»
Η διοίκηση του Ολυμπιακού ζητά συγκεκριμένα την επιβολή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Παράλληλα, το αίτημα περιλαμβάνει χρηματικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ για τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς και την απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα για διάστημα πέντε ετών.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Πειραιώτες αναφέρεται: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε χθες (06/06) σε καταγγελία ενώπιον της ΔΕΑΒ για τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στον αγώνα της Παρασκευής. Ζητά την επιβολή διοικητικής κύρωσης μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών σε βάρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Επιπλέον, ζητά την επιβολή συνολικού προστίμου ύψους 100.000 ευρώ στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, καθώς και την απαγόρευση εισόδου του στα γήπεδα για πέντε έτη».
Υπενθυμίζεται πως ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια τάιμ άουτ στο δεύτερο τελικό, κίνηση που καταγράφηκε αναλυτικά στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές της αναμέτρησης.