Μετά την απόκτηση του Κωνσταντίνου Καρέτσα από την Γκενκ, η Μπορούσια Ντόρτμουντ φαίνεται να έχει βάλει πλέον στο στόχαστρο και τον Γιάννη Κωνσταντέλια. Το Kicker αναφέρεται στην περίπτωση του μεσοεπιθετικού του ΠΑΟΚ, σημειώνοντας ότι οι άνθρωποι του κλαμπ έχουν επικεντρωθεί στον άσο του Δικεφάλου του Βορρά, αφού δεν προχώρησε η προσπάθεια να κλείσουν τον Ελ Μάλα.
«Η αποτυχημένη προσπάθεια για μεταγραφή του Ελ Μάλα οδηγούν την Ντόρτμουντ στις εναλλακτικές. Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός υποψήφιος», γράφει το γερμανικό περιοδικό, που συνδέει το ενδιαφέρον με την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής και την προοπτική διαδοχής του Καρίμ Αντεγιέμι.
Στο ρεπορτάζ μεταφέρονται λεπτομέρειες για το αγωνιστικό προφίλ του 23χρονου, με το δεξί χέρι του τεχνικού διευθυντή της ομάδας να τον τσεκάρει από κοντά στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Εκεί, ο Έλληνας άσος έφτασε στην πόλη πέντε ώρες πριν τον αγώνα λόγω προσωπικού προβλήματος, όπως σημειώνει η γερμανική ιστοσελίδα.
Τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης, πάντως, δίνουν άλλη διάσταση. Σύμφωνα με το protathlima.cyprustimes.com, το ποσό για τη μεταγραφή μπορεί να φτάσει τα 25,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στον ίδιο τον Κωνσταντέλια φέρεται να έχει πέσει στο τραπέζι συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Ο Φίλαθλος πάει ένα βήμα παραπέρα και κάνει λόγο για επίσημη πρόταση της Ντόρτμουντ στον ΠΑΟΚ.
Ο αποκλεισμός από το Europa League άφησε «πληγή» επτά εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο του ΠΑΟΚ, και όπως προσθέτει το Kicker, «ο Κωνσταντέλιας είναι ο παίκτης που θα έφερνε το υψηλότερο ποσό μεταγραφής για την ελληνική ομάδα».
«Η αξία του δεν είναι ακριβώς στο εύρος των σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ που προσφέρονται για την El Mala, ο ΠΑΟΚ και ο πρόεδρός του, Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με το kicker, εκτιμούν την αξία του σε περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. Οι δύο αγώνες εναντίον της Μπραν την επόμενη εβδομάδα και στις 27 Αυγούστου, τους οποίους αναμένεται να παίξει ο Κωνσταντέλιας για την ομάδα λόγω της σημασίας τους, θα μπορούσαν να περιπλέξουν τις διαπραγματεύσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.