Το χειρότερο σενάριο επιβεβαιώθηκε για τον Ολυμπιακό. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί υπέστη κάταγμα κνήμης στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και θα χρειαστεί χειρουργική επέμβαση.

Ο Μαροκινός επιθετικός αποχώρησε με φορείο από τον αγωνιστικό χώρο σε μια φάση που πάγωσε τους πάντες, με τη διακομιδή του στο νοσοκομείο να γίνεται άμεσα. Η πρώτη εκτίμηση έκανε λόγο για σοβαρό τραυματισμό και τελικά τα αποτελέσματα των εξετάσεων έδειξαν το κάταγμα.

Το χειρουργείο προγραμματίζεται πιθανότατα για την Κυριακή και μόνο μετά από αυτό θα υπάρξει σαφέστερη εικόνα για το ακριβές διάστημα της απουσίας του. Σε τέτοιου είδους τραυματισμούς ο εκτιμώμενος χρόνος επιστροφής υπολογίζεται σε 6-7 μήνες.

Ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού αποτελεί σπάνια περίπτωση ποδοσφαιριστή που δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα τραυματισμών στην καριέρα του, έχοντας φτάσει τα 31 του χρόνια χωρίς να χάσει πολλά παιχνίδια. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν είχε αγωνιστεί ακόμη και με ένεση σε κρίσιμο ματς με τον Άγιαξ στην Ολλανδία για να βοηθήσει την ομάδα του.

Στο ίδιο παιχνίδι, ο Ρόκα υπέστη εξάρθρωση αριστερού ώμου σε πτώση του στο δεύτερο ημίχρονο και θα απουσιάσει για τις επόμενες 15-20 μέρες.

Το κενό του Ελ Κααμπί στην ευρωπαϊκή λίστα θα καλυφθεί, με τις λεπτομέρειες να αναμένεται να γίνουν γνωστές τις προσεχείς ημέρες. Υποψήφιοι θεωρούνται οι Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και Κλέιτον, οι οποίοι είναι αμφότεροι «απενεργοποιημένοι», ωστόσο προπονούνται κανονικά όλο αυτό το διάστημα.