Ο Φρέντρικ Γένσεν έστειλε το μήνυμά του ενόψει της δύσκολης εκτός έδρας αποστολής του Άρη απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Δανός μέσος εμφανίστηκε αποφασισμένος, ξεκαθαρίζοντας πως η ομάδα του δεν πρόκειται να παραταχθεί με κανένα κόμπλεξ απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια.
«Αρχίσαμε καλά το πρωτάθλημα. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με δυο νίκες. Κάναμε κάποια καλά πράγματα, υπάρχουν κι αυτά που πρέπει να βελτιώσουμε», είπε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στο κυριακάτικο ματς: «Τώρα, έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά θα πάμε σε αυτό το ματς, όπως και στα άλλα δυο, με το πνεύμα να πάμε να κερδίσουμε».
Ο διεθνής άσος δεν έκρυψε ότι οι περισσότεροι θα δώσουν τον τίτλο του φαβορί στην Ένωση, ωστόσο αυτό δεν αλλάζει στο ελάχιστο τη φιλοσοφία του Άρη. «Αν ρωτήσεις τον κόσμο τι θα γίνει το Σάββατο, θα πει ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί και ότι θα κερδίσει, αλλά εμάς αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς θα πάμε με σεβασμό στην ΑΕΚ, που είναι η περσινή πρωταθλήτρια, αλλά όχι με σεβασμό παραπάνω από ό,τι πρέπει», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Ο Γένσεν έδειξε να κοιτάζει μόνο την ομάδα του και τις δυνατότητές της, αποφεύγοντας να μπει στη διαδικασία σύγκρισης με τον αντίπαλο. «Θα κοιτάξουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι, να σκοράρουμε και να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς, αυτό είναι στο μυαλό μας. Εμείς κοιτάμε τη δική μας ομάδα, το δικό μας παιχνίδι», ανέφερε, προσθέτοντας πως το ματς αντιμετωπίζεται με το ίδιο πνεύμα με όλα τα υπόλοιπα.
Ξεχωριστή αναφορά έκανε και στη θέση του στόπερ, όπου τον έχει τοποθετήσει ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Δανός παραδέχθηκε ότι χρειάστηκε προσαρμογή, όμως το κίνητρό του παραμένει ξεκάθαρο. «Με ρωτάνε πολλοί γι’ αυτό. Είναι μια θέση που παίζω φέτος. Από τη στιγμή που κερδίζει η ομάδα, αισθάνομαι κι εγώ καλά που βοηθάω. Κάποια πράγματα στη θέση αυτή, στη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορεί να μη φαίνονται πολύ φυσιολογικά, αλλά ανταποκρίνομαι», σημείωσε.
Κλείνοντας, ο Γένσεν κλήθηκε να βαθμολογήσει τον εαυτό του για την εικόνα του μέχρι τώρα, αλλά προτίμησε να αφήσει την κρίση στους άλλους. «Δεν ξέρω. Αυτό θα το κρίνουν οι άλλοι. Εγώ, όσο παίζω σε αυτή τη θέση, θα βοηθάω την ομάδα όσο καλύτερα μπορώ. Στο τέλος της ημέρας, αυτό θα μείνει. Να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει», κατέληξε.
