ΑΕΚ: «Προσβλητικά χαμηλή» η τιμή των 4 εκατ. ευρώ για τον Κινγκς Κάνγκουα

ΑΕΚ: «Προσβλητικά χαμηλή» η τιμή των 4 εκατ. ευρώ για τον Κινγκς Κάνγκουα

Η διαπραγμάτευση της ΑΕΚ με τη Χάποελ Μπερ Σεβά για τον Κινγκς Κάνγκουα έχει αποκτήσει παρασκήνιο έντασης, με το τίμημα του παίκτη να βρίσκεται στο επίκεντρο αντιφατικών πληροφοριών. Η ελληνική ομάδα κατέθεσε πρόταση ύψους 3,5 εκατ. ευρώ συν 500.000 σε μπόνους, ποσό που φαίνεται να πλησιάζει τα «θέλω» των Ισραηλινών, αν και δεν λείπουν οι φωνές που μιλούν για πολύ χαμηλότερη αποτίμηση.

Την ίδια στιγμή, το ρεπορτάζ από το Ισραήλ δημιουργεί σύγχυση. Πηγές από τη Μπερ Σεβά υποστηρίζουν ότι οι απαιτήσεις τους είναι στα 4 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα δημοσιεύματα επιμένουν στα 7 εκατ. — ποσό που η ΑΕΚ προσέγγισε με την τελευταία της προσφορά. Παράλληλα, η Φερεντσβάρος έχει καταθέσει πρόταση 2,5 εκατ. ευρώ, η οποία όμως απορρίφθηκε, καθώς θεωρήθηκε χαμηλή.

Ο 27χρονος μέσος από τη Γκάμπια δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2028 και προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, μετρώντας 14 γκολ και 8 ασίστ σε 39 συμμετοχές. Ξεκάθαρη προτεραιότητά του, όμως, παραμένει μια μεταγραφή σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία). Όπως μεταδίδουν πηγές κοντά στη διοίκησή του, εφόσον δεν προκύψει πρόταση από εκεί, θα εξετάσει άλλες επιλογές μόνο αν το οικονομικό πακέτο είναι σημαντικά καλύτερο.

Κριτική από το Ισραήλ και το οικονομικό παρασκήνιο

Στο Ισραήλ η διοίκηση της Μπερ Σεβά δέχεται σφοδρά πυρά. Ο αρθρογράφος της Sport1 Ματανέλ Αλασβίλι χαρακτήρισε το ενδεχόμενο πώλησης του Κάνγκουα έναντι 4 εκατ. ευρώ ως «προσβλητικά χαμηλή» τιμή, τονίζοντας πως ο παίκτης «συναντάται μία φορά στη δεκαετία». Έκανε μάλιστα σύνδεση με την υπόθεση του Τόνι Γουακάμε, που πουλήθηκε παλαιότερα μόλις 1 εκατ. ευρώ, κάτι που θεωρεί το μεγαλύτερο λάθος της προέδρου Αλόνα Μπαρκάτ.

Το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης για την ΑΕΚ ενισχύεται από τα έσοδα πώλησης του Ορμπελίν Πινέδα στη Μοντερέι, που ανέρχονται σε 8 εκατ. ευρώ. Ο δημοσιογράφος Όρι Κούπερ μετέφερε πως «ένα σημαντικό μέρος του ποσού που θα εισπραχθεί προσφέρθηκε για τον Κάνγκουα», δείχνοντας την πρόθεση της Ένωσης να ολοκληρώσει τη συμφωνία πριν από τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Champions League. Αν ο παίκτης αγωνιστεί με τη Χάποελ στους ισραηλινούς προκριματικούς, θα αποκλειστεί από τα πλέι οφ της διοργάνωσης για την ΑΕΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ