Η ΑΕΚ συνεχίζει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Άπελντοορν της Ολλανδίας, με τον Μάρκο Νίκολιτς να ανεβάζει σταδιακά τις εντάσεις. Μετά την πρώτη «κρυάδα» της Δευτέρας, η ομάδα μπήκε σε ρυθμούς σκληρής δουλειάς, με τον Σέρβο τεχνικό να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην τακτική προσέγγιση και την κυκλοφορία της μπάλας.
Δοκιμές και εντάσεις στο Άπελντοορν
Στο επίκεντρο των προπονήσεων βρέθηκε ο Κάαν Κάιρινεν, ο οποίος ενσωματώθηκε άμεσα στο πρόγραμμα. Ο Φινλανδός μέσος έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, με τις κινήσεις του στο γήπεδο να δείχνουν πως έχει προσαρμοστεί γρήγορα στα «θέλω» του προπονητή του. Όπως μεταφέρθηκε από το προπονητικό κέντρο, ο Νίκολιτς έμεινε ικανοποιημένος από την ποιότητα που έβγαλε το passing game, μοιράζοντας αρκετά «μπράβο» στους παίκτες του κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.
Η απογευματινή προπόνηση της Τρίτης περιλάμβανε και δίτερμα, όπου ο Νίκολιτς χώρισε το ρόστερ σε δύο ομάδες. Στους «άσπρους» συμμετείχαν οι Μπρινιόλι, Ρότα, Γκεοργκίεφ, Ρέλβας, Πήλιος, Κάιρινεν, Σαχαμπό, Κουτέσα, Λιούμπιτσιτς, Γιόβιτς και Βάργκα. Στους «μαύρους» αγωνίστηκαν οι Αγγελόπουλος, Χριστακόπουλος, Βίντα, Μουκουντί, Πενράις, Μάνταλος, Μάριν, Κοϊτά, Ζούμπκοφ, Ζίνι και Καλοσκάμης.
Το κλίμα στις τάξεις των «κιτρινόμαυρων» παραμένει εξαιρετικό, με τον στόχο της διατήρησης των σκήπτρων στο πρωτάθλημα και της διάκρισης στο Champions League να αποτελούν τα βασικά κίνητρα για τη φετινή σεζόν. Στην Ολλανδία βρίσκεται και ο Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος αναμένεται να ενταχθεί πλήρως στο πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του.