Τέλος στο μεταγραφικό σίριαλ του Ζοάο Μάριο έβαλε η Μπεσίκτας, ανακοινώνοντας τη λύση της συνεργασίας της με τον Πορτογάλο μέσο με κοινή συναίνεση.
Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, ο έμπειρος αθλητής φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ με καθεστώς δανεισμού και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Μάρκο Νίκολιτς, ενώ πλέον ανοίγει ο δρόμος για να επιστρέψει στην «Ένωση» ως ελεύθερος.
Όπως μετέφερε ο Γιώργος Τσακίρης, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μέσος από την Πορτογαλία έχει κιόλας αφιχθεί στην ελληνική πρωτεύουσα και το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθεί τυπικά το θέμα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.
Το συμβόλαιο που του προσφέρει η ΑΕΚ αναμένεται να έχει διάρκεια δύο ετών ή να είναι συμφωνία 1+1, αν και ο ίδιος στα 33 του χρόνια θα μπορούσε να εξασφαλίσει καλύτερους όρους αλλού.
Το γεγονός ότι έμεινε ελεύθερος από την τουρκική ομάδα επιτρέπει στους «κιτρινόμαυρους» να προχωρήσουν άμεσα τις διαδικασίες, ενώ εφόσον το κρίνει σκόπιμο ο τεχνικός Μάρκο Νίκολιτς, υπάρχει η δυνατότητα συμπερίληψης του παίκτη στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας.
Η ανακοίνωση της Μπεσίκτας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η σύμβαση με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή Ζοάο Μάριο Ναβάλ Ντα Κόστα Εντουάρντο λύθηκε κοινή συναινέσει. Τον ευχαριστούμε για την προσφορά του και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του».
