Ένα συναρπαστικό ξεκίνημα είχαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων, ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης την Πέμπτη στη Νάξο.
Θρίλερ με νίκη του Ολυμπιακού επί της ΔΕΚΑ
Ο Ολυμπιακός κατάφερε να επικρατήσει της ΔΕΚΑ με 66-65, χάρη σε ένα buzzer beater τρίποντο του Μπουρνελέ. Έπειτα από μία συγκλονιστική ανατροπή, η ομάδα του Παντελάκη έκανε ένα σερί 8-0 στο τελευταίο λεπτό, κλέβοντας τη νίκη.
Δεκάλεπτα: 19-14, 34-36, 48-51, 66-65
Ολυμπιακός (Παντελάκης): Μπουρνελές 13 (1), Παυλόπουλος 15 (2), Γκίκας 6, Μπουζούλας 13, Φυλακτάκης 8, και άλλοι.
ΔΕΚΑ (Νικολαΐδης): Χαρτώνας 12 (3), Μακαρατζής 12 (1), Μουτάφης 11 (3), και άλλοι.
Ο Γιώργος Μπουρνελές δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη. Δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε τα κρίσιμα ριμπάουντ. Στόχος μας είναι ο τίτλος.”
Ο προπονητής της ΔΕΚΑ, Ιωσήφ Νικολαΐδης, τόνισε: “Τα παιδιά πρέπει να μάθουν να παίζουν με συνέπεια. Αυτός είναι ο πρωταρχικός στόχος.”
Επιβλητική νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΚΑΟ Χαλκιδικής
Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι στον ΚΑΟ Χαλκιδικής, νικώντας με 109-61.
Δεκάλεπτα: 23-35, 39-50, 51-81, 61-109
ΚΑΟ Χαλκιδικής (Παναγιωτόπουλος): Παναγιωτόπουλος 20 (1), Καράμπελας 11 (1), Χατζής 9 (1), και άλλοι.
Παναθηναϊκός (Ρήγγας): Τσακίρης 20 (3), Σπανός 21 (7), Μάντσιτς 10 , και άλλοι.
Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα εδώ.
Παρακολουθήστε τον αγώνα εδώ.
Ο προπονητής του ΚΑΟΧ, Παναγιωτόπουλος, δήλωσε: “Προσπαθούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Είναι δύσκολο τουρνουά γιατί υπολειπόμαστε σε κορμιά και ταλέντο.”
Ο Ρήγγας, προπονητής του Παναθηναϊκού, ανέφερε: “Τα παιδιά κατάλαβαν τη σημαντικότητα των αγώνων. Στόχος είναι να κερδίσουμε και να παίξουμε καλά.”
Η αναμέτρηση Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν δείξει εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο στην αρχή του τουρνουά.