Η αναχώρηση της αποστολής της μπασκετικής ΑΕΚ για την Κωνσταντινούπολη είχε μια εντελώς απρόσμενη εξέλιξη, πολύ πριν οι παίκτες περάσουν τον έλεγχο διαβατηρίων. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», λίγο πριν από την πτήση για το φιλικό με την Τράμπζονσπορ, οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας βρέθηκαν μπροστά σε ένα περιστατικό που δεν είχε καμία σχέση με διάστρεμμα ή θλάση.
Μια γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της και ο συνοδός της φώναζε σπαρακτικά για βοήθεια, με όσους βρίσκονταν εκεί να μένουν παγωμένοι. Οι δύο φυσιοθεραπευτές της «Βασίλισσας», ο Αλέξανδρος και ο Δημήτρης, κινήθηκαν άμεσα και η έγκαιρη παρέμβασή τους αποδείχθηκε καταλυτική, καθώς η γυναίκα ανέκτησε τις αισθήσεις της.
Η ΚΑΕ ΑΕΚ έκανε λόγο για στιγμές που δείχνουν πως η ζωή βρίσκεται πάνω από κάθε αγώνα. «Στην καθημερινότητα, μακριά και πέρα από αγώνες, αντιλαμβάνεσαι ότι σημαντικότερο στη ζωή είναι η ίδια η ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά η διοίκηση της ομάδας σε ανάρτησή της, συγχαίροντας δημόσια τους δύο φυσιοθεραπευτές για την ψυχραιμία και την επαγγελματική τους προσέγγιση.
«Η αίσθηση του καθήκοντος και η ευσυνειδησία των συναδέλφων μας, παράδειγμα προς μίμηση για όλους. Υπερήφανοι για εσάς, Αλέξανδρε & Δημήτρη», πρόσθεσε η ΚΑΕ, με την αποστολή να συνεχίζει τελικά το ταξίδι της για την Κωνσταντινούπολη, ανακουφισμένη από την εξέλιξη του περιστατικού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που άνθρωποι που συνδέονται με την ΑΕΚ βρίσκονται σε ρόλο διασωστών. Το AEK Medical Staff, η εθελοντική ομάδα που επιτηρεί τους χώρους των αγώνων στην OPAP Arena, έχει στο ενεργητικό της ανάλογες παρεμβάσεις, με πιο χαρακτηριστική τη σωτηρία Ιταλού οπαδού στον τελικό του Conference League τον Μάιο του 2024, όπου χρειάστηκε ΚΑΡΠΑ και απινιδωτής.
